Els hotelers s’agafen a la possible arribada de visitants internacionals per salvar la temporada

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Les dades d’ocupació que ha deixat el mes de juliol en els hotels i establiments d’allotjament del Maresme són “preocupants”. En el millor dels casos, puntualment, s’ha arribat a cobrir el 50% d’una oferta de llits molt minvada perquè tampoc tots s’han decidit a obrir de forma permanent. La majoria es mouen per ocupacions que ronden el 30% gràcies al turista de proximitat –català, espanyol i francès, bàsicament–, que fa contractacions d’estades curtes de cap de setmana. L’aparició de la variant delta i la conseqüent cinquena onada de la pandèmia ha tirat per terra les previsions que apuntaven que aquest seria l’estiu de l’inici de la recuperació turística i econòmica per a les destinacions del litoral maresmenc, amb una gran dependència cap a l’activitat.

El president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera, ha reconegut les dificultats per continuar comercialitzant la destinació en un context en què les restriccions de mobilitat i les mesures de control de la pandèmia han tornat a l’ordre del dia. Són declaracions a Ràdio Calella TV.

Tenim unes xifres d’ocupació baixes, preocupants (…) Hi ha hotels que no han pogut obrir, per tant, no podem remetre’ns a unes xifres globals que poguem comparar amb d’altres temporades. Però estarien per sobre del 25% d’ocupació, alguns potser arriben puntualment al 50%.

Amb tot, s’entreveuen brots d’esperança. La millora de les dades de la pandèmia, quan sembla que s’ha superat el pitjor de la cinquena onada, està contribuint al despertar d’alguns mercats internacionals que complementaran al turista de proximitat, que es mantindrà durant el mes d’agost.

Holandès, belga, alemany i fins i tot anglesos, podrien arribar a finals d’agost i fins a principis de setembre. Ara estem treballant amb aquest escenari. Sabem que la temporada està avançada però hem de ser optimistes amb què durant el 2021 es pugui experimentar una certa recuperació del sector.

El president del Gremi d’Hostaleria del Maresme ha explicat que la planta hotelera necessita el turista internacional perquè genera ocupacions que compensen l’obertura dels establiments. Acostumen a fer estades més llargues, de com a mínim una setmana, i també té un impacte positiu cap a les economies derivades: restauració, comerç i lleure.

Com fins ara, tot quedarà condicionat a l’evolució de la pandèmia. També els esdeveniments culturals i esportius, com l’IRONMAN del primer cap de setmana d’octubre, que són una aposta turística per a la desestacionalització.

Hem de ser positius. Esperem que tot el que està planificat es pugui celebrar i sigui un revulsiu per al final de temporada i ajudi a fer ocupacions, que en altres moments serien de tot normal.

Esdeveniments com el Phsycobilly Meeting de Pineda de Mar o l’Oktoberfest de Calella ja han anunciat que cancel·len l’edició del 2021. En el cas de l’IRONMAN, es manté tot segons el previst i amb la idea de celebrar les proves de llarga i distància 70.3 el mateix dia, el diumenge 3 d’octubre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat