Els Maduixots fan història i es classifiquen pel concurs de castells de Tarragona

tarragona 1

La Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva Marítima, els Maduixots, han fet història aquesta setmana. Han aconseguit classificar-se per primer cop a la jornada de dissabte 1 d’octubre del Concurs de Castells al Tarraco Arena Plaça. La cita castellera torna aquest any després de dos anys d’aturada obligada per la pandèmia i de la suspensió del 2020. Torna amb el format habitual de 3 jornades, una primera a Torredembarra i les dues del TAP, i amb la participació de 42 colles. Des dels Maduixots fan una crida per trobar gent que els pugui acompanyar i fer pinya en una cita que, apunten, serà irrepetible.

Des de la Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva Marítima el seu president, Marc Ruiz, s’ha mostrat molt satisfet per la fita aconseguida. Si bé és cert que el 2018 van aconseguir classificar-se pel concurs, no van poder optar anar al Tarraco Arena, la jornada més especial de la cita. En aquella ocasió van quedar en una meritòria tercera posició, després de descarregar el 5d7 i el 7d7 i de carregar el 2d7. Ara pugen de graó i s’han classificat amb una puntuació de 5.325 i sent 17ns en la seva categoria.

Per la colla és molt important, farem una mica d’història. Més que classificar-nos pel concurs, el que és històric és que participarem en les jornades del Tarraco Arena. Fa 4 anys vam aconseguir classificar-nos per les jornades prèvies de Torremdembarra. Ara el marc és molt diferent, anar a Tarragona ja és un pas més i per la colla és un gran repte.

I pel que fa als castells que duran a plaça el dissabte 1 d’octubre, Ruiz prefereix mantenir-ho en secret, malgrat assegurar que durant la Diada Castellera de Calella es podrà veure un tastet del que serà la seva exhibició al Tarraco Arena.

Ja veureu quins castells portem… Encara falta un mes i és aviat per decidir. Evidentment, volem portar els millors castells i ja hi estem treballant. Una setmana abans tenim la diada castellera de Calella i segurament ens servirà per provar el que volem portar a Tarragona.

Per poder fer els millors castells els maduixots busquen gent que pugui formar part de la pinya. És per això que fan una crida a totes les entitats i associacions de l’Alt Maresme i la Selva Marítima perquè els ajudin a trobar voluntaris que els acompanyin. La colla ofereix transport gratuït fins a Tarragona, pícnic per tota la jornada i una samarreta maduixota.

Som 18 colles actuant alhora és un moment únic que no sabem si es tornarà a repetir. Convido a tothom a venir, a gaudir d’un ambient diferent, completament casteller. Veient a 18 colles com aixequen els seus castells a l’hora és una ocasió única que recomano molt. I evidentment per a nosaltres ens interessa ser el nombre més gran de persones possibles per tenir unes pinyes ben grosses i fer els nostres millors castells.

Les persones interessades a acompanyar-los tan sols cal que s’inscriguin contactant directament amb els Maduixots. Els poden trobar al seu local d’assaig a Pineda de Mar o via whatsapp al 636 83 41 26.

Per acompanyar-nos poden venir directament a inscriure’s al nostre local a Pineda de Mar, al carrer Montseny 84. O enviar-nos un whatsapp al 636 834126. Que diguin que volen venir a participar a Tarragona i ja els hi explicarem com funciona. Cal destacar que facilitem l’autocar, dinar i sopar i regalem una samarreta.

A més, el dia anterior al concurs, el divendres 30 de setembre, els Maduixots duran a terme un assaig especial al seu local, a les 20:30 h, on conviden tothom a participar-hi. Oferiran beguda i botifarra, gratuït per a tots els assistents.

Per a la jornada de dissabte del Concurs de Castells s’han classificat les colles que han fet algun castell de vuit: Marrecs de Salt, Castellers de Sant Cugat, Xics de Granollers, Sagals d’Osona, Castellers de la Vila de Gràcia, Castellers de Terrassa, Nens del Vendrell, Tirallongues de Manresa, Xicots de Vilafranca, Castellers de Lleida, Bordegassos de Vilanova, Jove de Sitges i Castellers de la Sagrada Família. També entren al dissabte la Jove de Barcelona, els Castellers de Cornellà i els Castellers del Poble Sec.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *