Els socis de l’Espai Caixa debaten la proposta de centre integral per a la gent gran

Els socis de l’Espai Caixa van poder debatre ahir si volen, i si és necessari per a Calella un centre integral exclusiu per a la gent gran. L’esplai va presentar en assemblea oberta la proposta que defensa el seu president, Josep Maria Granyó, i que demana la creació d’un equipament per a la gent gran on es concentrin serveis i es facin activitats exclusivament per al col·lectiu. Amb un auditori de l’Esplai ple, tots els socis i assistents van poder confrontar les seves opinions després de la taula rodona que va comptar amb la participació de veus discrepants com la de de Joan Torrent, Carmen Lombardero, i el mateix Josep Maria Granyó.

Torrent i Granyó defensen idees oposades. Mentre que Granyó és un clar defensor de la necessitat de disposar d’un centre integral per a la gent gran, Joan Torrent té reticències i no acaba de veure el seu encaix. És per això que, davant la discrepància d’opinions, ahir es va fer un debat obert perquè tota la ciutadania, i en especial aquest col·lectiu, pogués debatre i valorar la proposta. El president l’entitat i ponent de la taula rodona, ha explicat aquest matí a La Ciutat que la seva proposta va rebre més suports que crítiques.

Vam fer el debat per sondejar l’opinió dels socis, per veure si aquesta nova idea era acceptada per a ells i els hi semblava bé. Ahir no va haver-hi ningú del públic que digués que estava en contra. Poden no tenir clars alguns conceptes, però ningú aporta arguments en contra, perquè el que oferim és una ajuda integral a la gent gran.

Granyó va defensar un cop més que el centre és un recurs necessari per a Calella, perquè permetria atendre les necessitats específiques que té aquest col·lectiu i contribuiria a la seva millor integració social. En aquest punt, Torrent va retreure la duplicitat de serveis que podria comportar aquest centre amb els recursos que ja té l’administració. Avui, però, el president de l’Espai Caixa responia argumentat que no tenen temps per esperar a la lenta burocràcia que interposa l’administració.

També va sorgir el tema de la duplicitat de serveis. Com per exemple l’administració que té una sèrie d’ajudes per a la gent gran, però és que hi ha un entremat burocràtic i digital que ens fa molt complex arribar a solucions a mitjà termini. Això és el que volem oferir. Múltiples problemes que hi hagi que puguin ser solucionats amb el nostre coneixement de causa.

En la trobada Granyó també va apuntar com es finançaria el nou centre. L’aportació econòmica més important vindria del pressupost municipal, complementat amb unes quotes dels usuaris i amb convenis de col·laboració amb entitats com la Fundació La Caixa. I respecte a la ubicació, es va reafirmar en què ha de ser al pàrquing de Bartrina. Recorda que es tracta d’un solar deixat a l’Ajuntament de Calella amb el “prec” de revertir el seu valor cap a les persones grans necessitades.

L’assemblea també va comptar amb l’assistència dels representants polítics de Calella en Comú, Sebastián Tejada, de Ciutadans, Guillermo Gomis, i de Junts per Catalunya a Calella, Josep Grima. Esquerra i la CUP van excusar la seva presència.

Des de l’Espai Caixa també han anunciat que estan preparant una sèrie de debats amb tots els representants polítics perquè puguin explicar les seves propostes pel col·lectiu de la gent gran de cara a les municipals del maig del 2023.

Recupera l’entrevista al programa La Ciutat: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.