En fase de proves les noves 10 càmeres de videovigilància al carrer

La Plaça de l’Església o l’estació de Renfe són dos dels deu punts que passaran a estar vigilats per càmeres d’ambient controlades per la Policia Local. Se n’acaba de fer la instal·lació i, en breu, entraran en funcionament, tal com ha anunciat el tinent d’Alcaldia de Seguerat, Soufian Laroussi, en una entrevista al programa La Ciutat. Aquests dispositius estan cridats a ser els ulls del cos policial al carrer i arribar allà on, per falta d’efectius, no hi poden haver agents. La seva funció estarà complementada amb els lectors de matrícules que ja donen dades, per exemple, de les entrades i sortides de vehicles per la carretera N-II. El projecte d’ampliació de la xarxa de videovigilància es va iniciar en l’anterior mandat i veu la llum ara, després d’una campanya per a les eleccions municipals marcada per la seguretat.

La Policia Local de Calella té una xarxa de 13 lectors de matrícules i 10 càmeres d’ambient per reforçar les tasques de prevenció i vigilància de l’espai públic. Els últims dispositius s’acaben d’instal·lar i, en breu, entraran en funcionament, aportant informació que, segons Laroussi, serà molt important per garantir la seguretat a Calella.

Tenen una funció dissuassòria enorme i ens ajuden a oferir el servei de proximitat, perquè a vegades no arribem a tot arreu i podrem veure, a través d’elles, si algú necessita auxili. També ens ajudarà en temes d’investigació en el cas que s’hagi comès un acte delictiu, fer identificacions i seguiments (…) Les càmeres estan totes instal·lades i en període de proves, comprovarem que tot funciona i en breu ja estaran disponibles.

Queden pendents als aparcaments públics, com l’ampliat de la Riera Capaspre. El tinent d’Alcaldia de Seguretat descarta tenir-ne per controlar les àrees de contenidors: “No farem de Calella un Gran Hermano”.

Un cop entrin en funcionament, l’Ajuntament de Calella té previst fer una campanya d’informació sobre els nous dispositius de vigilància amb la localització de tots els punts de captació d’imatge sobre un mapa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *