ERC serà la força majoritària al Consell Comarcal del Maresme

El resultat de les eleccions municipals del 26 de maig han deixat un mapa polític multicolor a la comarca del Maresme. ERC ha estat la força majoritària al territori tant en nombre de vots (60.152) com de regidors (158) i ha estat el guanyador en 14 de les 30 poblacions de la comarca. Això li ha valgut guanyar 12 dels 33 escons en joc al Consell Comarcal del Maresme, on el PSC recupera el segon lloc, amb 8 escons, gràcies a la victòria electoral en municipis de molt pes i que resulten claus per determinar la configuració de l’organisme supramunicipal. Els socialistes han guanyat a la capital, Mataró, i han obtingut majoria absoluta a Pineda de Mar, a banda d’imposar-se en poblacions com Dosrius i Malgrat de Mar. Junts per Catalunya passa a ser la tercera força política més votada al Maresme, baixant fins als sis escons.

A nivell comarcal, Ciutadans es converteix en la quarta força política al Maresme, on ha guanyat 20 regidors, que li permeten mantenir els 2 representants que tenia al Consell Comarcal. La coalició En Comú Guanyem també tindrà 2 consellers.

La CUP, que ha patit un davallada tant en nombre de representants com de vots, perd un representant i tindrà 2 consellers en el pròxim mandat de l’organisme. El PP, que només ha obtingut 4 regidors al Maresme, es queda amb un únic representant.

Per bé que en la majoria de poblacions maresmenques caldrà esperar a què es forgin pactes per poder confirmar els pròxims partits del govern, en nou d’elles ja se sap qui serà l’alcalde per victòries per majoria absoluta. Un exemple és Pineda de Mar, on Xavier Amor del PSC ha obtingut uns resultats històrics. A Palafolls, un municipi liderat històricament pel PSC, les urnes han donat la majoria absoluta a ERC i Francesc Alemany s’estrenarà com a alcalde. Els republicans també repeteixen majoria a Alella, Marc Almendro substituirà a Andreu Francisco; Òrrius, Teià i Sant Andreu de Llavaneres. Per la seva banda, Junts per Catalunya té la majoria dels plenaris de Premià de Dalt i de Santa Susanna. La candidatura independent que suma amb ECG governarà a Sant Iscle de Vallalta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *