ERC vol comptar amb la comunitat llatinoamericana per crear la República

ERC fa una crida a la immigració a participar al procés de creació d’una república justa, social i sentada sobre les noves bases, respectament la igualtat de gènere i la pluralitat

La Diputada d’Esquerra Ana Surra va ser la convidada a la festa llatina per a la República, que van organitzar conjuntament Esquerra Republicana de Calella i de Pineda a la Plaça Lluís Gallart. La diputada d’ERC al Congrés dels Diputats -la primera d’orígen uruguaià a la Cambra Baixa de les Corts- es mostrà encoratjadora, apel·lant a la mobilització i organització de la comunitat llatinoamericana per lluitar per la obtenció dels papers i la residència sense vinculació al treball, per la nacionalitat sense exàmens ni pagaments i per una societat en igualtat de condicions, drets i deures.

Així mateix, acompanyant Ana Surra, van intervenir en l’acte les alcaldables republicanes de Calella i Pineda, Iolanda Matas i Mònica Palacín, respectivament. Matas, que va donar la benvinguda i agrair la participació a tots els assistents, i al restaurant Luna Gaucha per la seva ajuda en l’organització de l’acte, va expressar la voluntat del partit de crear una república igualitària. Precisament ERC manté pendent la presentació en públic de l’alcaldable de Calella.

Des d’Esquerra Republicana estem treballant perquè la igualtat sigui una realitat vingueu d’on vinguem; per poder fer una república igualitària per tots, que puguem treballar plegats per poder-la construir. Sapigueu que a Esquerra Calella i a Esquerra Pineda tindreu les portes obertes per venir a proposar-nos el que vosaltres creieu millor per el poble.”

Palacín també va parlar del projecte de fer república entre tots i de construir una societat plena de valors com el de la inclusió. L’alcaldable també va subratllar que les polítiques municipals als ajuntaments son el fonament de la república. Per això va ensenyar un fulletó que es repartia a la parada del partit que hi havia a la festa, que explica els procediments que s’han de seguir, amb terminis, per aconseguir el dret a vot, de cara a les eleccions municipals i europees del 26 de maig de 2019.

Aquí hi ha gent de molts llocs i, per tant, som veïns i veïnes de Calella, de Pineda i a més a més del que és aquest país, un sol poble ple de nacionalitats i de cultures. Gent, segur, d’Argentina, gent d’Uruguai, de Colòmbia, d’El Salvador, de la República Dominicana, de Paraguai, benvingudes i benvinguts al projecte de la República, la República que farem entre tots.

El rap d’Alirenaciente, la candome afro-uruguayana de la Comparsa Bantú, la salsa i els ritmes llatins de Fama 7 i una degustació de menjars i begudes típiques de diferents països llatinoamericans, van acompanyar i animar l’acte al que van assistir més d’un centenar de persones.


Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *