Es planta un castanyer al Parc Dalmau per celebrar els seus 90 anys

L’associació Amics del Parc Dalmau per tal de commemorar el 90è aniversari del parc han organitzat una jornada plena d’activitats, on sens dubte l’acte més significatiu ha sigut la plantació d’un castanyer.

Al llarg del dia també s’han realitzat altres activitats, com la lectura de poemes a càrrec dels amics de la poesia de Calella, el concert d’havaneres amb Faroners de Calella o les visites guiades pel parc.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va posar en valor la feina voluntària dels Amics del Parc Dalmau en la recuperació i conservació de l’espai verd. Va recordar que el Govern Municipal sempre els ha donat suport i ha reactivat les inversions al Parc, començant per la zona del laberint.

Moltes gràcies per la feina que fan. Hem aportat els diners i la maquinària que necessiten, però la voluntat i les ganes de fer feina per part dels voluntaris és el que fa avançar els projectes de ciutat.
Estem fent a la part baixa hem fet una inversió de 90.000 euros, que des dels anys 60 no s’havia pràcticament tocat aquesta zona.

Candini va afegir que la voluntat del Govern Municipal és recuperar el Parc Dalmau com un espai de referència per a Calella i la seva història. En aquest sentit, va recordar que ha estat l’escenari d’un gran moment per al catalanisme polític com va ser la visita del president Tarradellas.

Per això en el marc d’aquest projecte de Ciutat d’escultures vam voler que la primera fos aquí, a l’entrada del Parc Dalmau, una noia que toca el flabiol, pel norantè Aplec de la Sardana però també perquè ha estat un element de catalanitat i reivindicació. El 1977 quan el President Tarradellas va tornar de l’exili, un dels primers actes que va fer va ser venir aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *