Esquerra Republicana reconeix les candidatures històriques del Maresme, entre elles, les sis calellenques

Foto: ERC Maresme

Frederic Forest (1979, 1987 i 1991); Dolors Rovira (1983); Jaume Puig (1995 i 2007); Josep Basart (1999 i 2003); Cristina Gómez (2011 i 2015) i Xavier Ponsdomènech (2019 i 2023) són els sis caps de llista que ERC a Calella ha presentat a les eleccions municipals des de la represa de la democràcia. Tots ells, juntament amb la resta d’alcaldables de la comarca, han estat reconeguts aquest divendres al vespre durant un acte impulsat per la Federació Comarcal del Maresme d’ERC que s’ha fet al Cafè de Mar de Mataró. Rovira va ser la primera cap de llista i regidora dona al consistori calellenc. Precisament, l’Ajuntament va homenatjar Dolors Rovira a l’octubre de 2021 amb una placa que es troba al Mirador de Lluís Companys en el marc del projecte ‘Amb nom de dona’.

Els republicans han presentat al llarg dels últims 44 anys un total de 115 alcaldables a la comarca del Maresme. Actualment, ERC compta amb 101 regidors i a nivell supramunicipal suma 8 consellers comarcals. A més, durant dues etapes  ha ostentat la presidència del Consell Comarcal.

Un altre dels aspectes destacats del partit, segons el president d’ERC al Maresme, Josep Pena, és la presència de dones al capdavant d’una llista. Des de 1979, les dones alcaldables han anat a més, des de zero aleshores fins a l’actual xifra de 10 aquest 2023. Pena recorda que ERC és el primer partit que confecciona llistes cremallera, “per assegurar d’una manera equitativa la presència de les dones en tots els òrgans de poder en el quals els republicans hi tenen presència”.

A l’acte celebrat divendres a la capital maresmenca hi van poder participar una cinquantena d’alcaldables històrics. De Calella 5 dels 6 alcaldables de la democràcia. Tots ells van rebre una insígnia commemorativa. Un acte que va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès. Aragonès va ser candidat a l’alcaldia de Pineda de Mar els anys 2011 i 2015.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *