Ferrer (ERC) reconeix la preocupació del partit pels resultats electorals

Imatge d'arxiu

ERC aposta per repensar l’estratègia pròpia i la conjunta de l’independentisme a tenor dels resultats obtinguts a les passades generals del 23J, on els partits del bloc han perdut gairebé un milió de votants: han passat dels 23 escons al Cogrés dels Diputats que van aconseguir l’any 2019, a tenir-ne 14; i que la CUP hi perdi la representació que tenia. A Calella, els republicans són ara la segona força política en unes eleccions generals, per darrera del PSC, que ha guanyat amb el suport de pràcticament un de cada tres calellencs i calellenques que diumege van exercir el seu dret a vot.

El president local d’ERC de Calella, Carles Ferrer, explica que a les bases del partit han començat a aparèixer veus crítiques amb l’estratègia del partit, que considera no ha sabut transmetre prou bé el missatge de la seva acció política a tots els nivells. En aquest sentit, aposta per obrir un procés de reflexió i apostar per una estratègia conjunta de l’independentisme, que arribin a acords tàctics, que els permeti tornar a seduir l’electorat que s’ha quedat a casa.

És preocupant els resultats obtinguts en aquestes últimes dues eleccions, en general, per a Esquerra, que crec ha de fer reflexionar l’estratègia general del partit, malgrat reconec que és complexe. A nivell general, l’independentisme s’ha quedat a casa, massivament, que la gent no veu una estratègia clara a l’hora de tractar els problemes de Catalunya. És un avís seriós, principalment a Esquerra, però a la resta de partits.

Des d’ERC s’apunta la complexitat del moment polític que s’obre amb els resultats de les generals, amb un PP que no ha aconseguit prou suports i un PSOE abocat a pactes múltiples per mantenir-s’hi. Un escenari obert que dona a Junts i els seus set diputats i diputades la clau de la governabilitat. Diu Ferrer que esperaran als moviments que hi hagi, però sí obre la porta a què els republicans facilitin la investidura.

Quedar-se de braços plegats em dona la sensació que, a la llarga, serà donar-li la majoria absoluta a la dreta espanyola, un escenari que hem viscut en el passat. És complicat, entenc que és una decisió difícil. Esquerra acabarà facilitant la investidura de Sánchez, si és possible; però tampoc descarto anar a uns segons comicis al desembre. Llavors, el bipartidisme s’accentuarà encara més.

De les forces independentistes, ERC és la que ha perdut més vots i s’ha quedat amb 7 dels 13 escons que tenia. A Calella, els resultats també els han castigat. Han perdut la condició de força guanyadora a les eleccions generals en favor del PSC.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *