La benedicció dels animals se celebrarà aquest diumenge

Calella celebra finalment aquest diumenge la festa de Sant Antoni Abat amb la tradicional benedicció dels animals ajornada per la mort del president del grup Pa, Vi i Moltó, Jaume Pruna. La benedicció es farà a partir de l’una, tot just quan finalitzi l’ofici de les 12 i anirà a càrrec del responsable de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, mossèn Cinto Busquet. El grup Pa, Vi i Moltó tornen a organitzar un any més la benedicció dels animals amb una festa dedicada als peluts.

Tots els calellencs i calellenques que així ho desitgin, podran portar als seus animals domèstics a la plaça de l’Església aquest diumenge per a beneir-los. Tot plegat començarà a la una del migdia i com cada any es repartiran medalles per a cada animal que hi assisteixi i s’oferirà un petit piscolabis per als assistents. Ho ha explicat a Ràdio Calella TV el membre del grup Pa, Vi i Moltó.

La benedicció es farà després de la missa de les 12, a la una, i a continuació es beneiran els animals, li donarem una medalla a cada animalet i després tindrem un petit aperitiu, amb galetes i moscatell. Demanen que només portin animals domèstics, és a dir, gossos, gats i conills.

De fet el grup Pa, Vi i Moltó, han decidit continuar amb totes aquestes tradicions, la benedicció per Sant Antoni Abat, per la voluntat del seu difunt president Jaume Pruna, que així els hi va fer saber.

Aquesta tradició ja porta molts anys, i era la voluntat del president, que aquest any es fes. I aquest any seguint la seva voluntat la farem.

La benedicció dels animals és una tradició de fa anys i l’objectiu és aconseguir la benedicció del sant, patró dels animals, perquè els protegeixi de malalties o accidents durant tot l’any. Mossèn Cinto Busquet, qui beneirà els animals, ha explicat d’on neix aquesta tradició.

És una tradició de fa molt de temps lligada a la persona de Sant Antoni Abat, perquè hi ha la història que diu que va curar un porquet que estava malferit d’una pota. Per això totes les estàtues representen a Sant Antoni amb un porquet al costat. De fet se l’anomena també Sant Antoni del porquet. I a partir d’aquí es va fer que aquest Sant es transformés en el protector dels animals i per això hi ha aquesta tradició del 17 de gener fer la benedicció dels animals.

Des de l’organització recorden que enguany a la benedicció podran assistir només animals domèstics, com gossos o gats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *