La comunitat educativa de la nova escola defensa el procés seguit per fer el canvi de nom

Personal docent en el seu primer dia de treball a la nova escola

El personal del centre i l’associació que representa les famílies dels alumnes signen un comunicat conjunt en què repliquen algunes manifestacions fetes durant la tertúlia del programa matinal de Ràdio Calella TV, en què es criticava que s’hagués limitat a la comunitat educativa el dret a elegir el nou nom de l’escola i en la qual també es va insinuar possibles interessos i lligams de membres de l’AMPA amb moviments i partits polítics.

El comunicat amb data d’ahir dijous 28 de juny aclareix que la responsabilitat i potestat del canvi de nom recau en el centre educatiu i que no hi ha cap antecedent a Catalunya en què s’hagués obert votacions al conjunt de la població. Que han documentat nombrosos antecedents en els quals ha estat la comunitat educativa qui ha fet l’elecció, com també s’ha fet en el cas de Calella.

En tot cas, que la direcció va donar vist-i-plau a la proposta de l’AMPA perquè el nom que li pertocava plantejar sortís d’un procés de recerca dels alumnes, amb l’objectiu de motivar i responsabilitzar-los en la presa de decisions d’assumptes que els afecten directament.

I en tercer lloc, la comunitat educativa al complet rebutja i no tolera les declaracions públiques que faltant a la veritat vinculin l’AMPA amb interessos polítics. Surt en defensa de les mares i pares que voluntàriament organitzen activitats lúdiques i educatives en el benefici de tota la comunitat.

Amb aquest comunicat, el col·lectiu de mestres i l’AMPA dona per tancada tota polèmica que hi hagi pogut haver i s’ofereix a resoldre directament els dubtes i a escolar suggeriments que qualsevol persona pugui tenir en relació al canvi de nom.

Es reitera la voluntat de la comunitat educativa de treballar i seguir apostant per una escola pública de qualitat, democràtica, plural, inclusiva, acollidora, respectuosa, participativa, coeducadora i connectada al món.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *