La CUP proposa crear una zona d’ombres al parc infantil de La Gàbia

Com es va fer al Parc de les Veles, la CUP ha demanat que també s’instal·lin tendals a la nova àrea de jocs infantils que hi ha a tocar de La Gàbia, al Passeig Manuel Puigvert. El regidor Albert Comas en feia la petició en la sessió del ple municipal de dijous passat, tot exposant que el sol que cau els matins d’estiu els escalfa tant que deixen de ser practicables.

Comas va posar de relleu la necessitat de crear una zona d’ombres al parc infantil de La Gàbia perquè la canalla pugui anar-hi a jugar durant el matí sense que les estructures arribin a cremar per l’impacte del sol.

En aquest parc tan bonic de La Gàbia, ens demanen si seria possible posar una zona d’ombres perquè als matins d’estiu gairebé no se’n pot fer ús. Hi cau el sol de ple. Preguntem si seria possible planificar posar-hi unes teles o algun element que doni ombra.

A tot això, la CUP va demanar al govern municipal que reforci la informació sobre els refugis climàtics que s’han habilitat per donar confort tèrmic i seguretat a les persones – especialment les vulnerables – durant els episodis de calor extrema. Coincidint amb l’onada de calor de mitjans de juliol, l’Ajuntament va informar que es posaven a disposició Can Saleta, la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell i la biblioteca municipal, en el seu horari normal d’obertura.

En relació a això, en els últims dies s’ha modificat l’horari de visita del Cementiri Vell a causa de les altes temperatures. S’hi pot els matins de dilluns a divendres de 9 a 13h, com fins ara; però canvia el torn de tarda dels dies laborables i els dissabtes, que ha passat a ser de 17 a 19h.

Aprovat el projecte de reforma del bar La Gàbia

Gairebé quatre mesos després d’haver-ne adjudicat la concessió municipal, el bar rodó del Passeig Manuel Puigvert continua tancat al públic. L’alcalde Marc Buch va informar en l’últim ple que el passat 26 de juliol es va donar el vistiplau al projecte tècnic de reforma de l’establiment i que ja poden començar les obres seguint amb els requisits recollits en el plec de clàusules.

LA GÀBIA 5 20230627Buch va donar-ne explicacions a instàncies de Calella en Comú Podem, que també va qüestionar la integració estètica amb l’entorn i la pròpia seguretat dels llits i les cordes elàstiques que l’empresa ja ha instal·lat dins el perímetre de la concessió. Segons l’alcalde, tot plegat s’analitzarà des d’una vessant tècnica quan es faci recepció de l’obra.

Se’ls ha donat permís per iniciar les obres. No el tenien perquè havien de presentar un projecte tècnic adequat a la llei i al que van dir que farien. Sobre els llits elàstics, l’obra no està recepcionada i serà llavors quan s’haurà de valorar si tot el que han instal·lat compleix amb la normativa.

Hores d’ara, l’Ajuntament desconeix quan l’empresa adjudicatària té previst concloure les obres perquè La Gàbia pugui reprendre l’activitat, paral·litzada des del passat mes de febrer quan l’antic concessionari va haver de marxar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.