La DGAIA es personarà com acusació particular contra els MENAS detinguts per agressions sexuals a Canet i al Masnou

Els MENAS que hi han allotjats al Maresme tornen a estar en el punt de mira després de les detencions, aquest cap de setmana, de dos menors a Canet de Mar i un tercer al Masnou per suposades agressions sexuals. La secretària de la Direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha condemnat els fets però ha demanat no criminalitzar tot el col·lectiu, que a Catalunya formen 4.200 joves que estan sota la tutela de la Generalitat. En tot cas, aquest matí ha confirmat que es personarà com a acusació particular contra els tres detinguts, que es troben en centres d’internament juvenil.

Els Mossos van detenir dissabte dos menors tutelats a Canet de Mar acusats d’agredir sexualment una dona de matinada. Un l’hauria violat i l’altre ho hauria gravat amb un telèfon mòbil. Diumenge van detenir-ne un altra al Masnou per intent d’agressió.

La secretària de la DGAIA, Georgina Oliva, ha confirmat els fets aquest matí a Catalunya Ràdio i ha posat a disposició de les víctimes tots els recursos de què disposa la Generalitat de Catalunya.

Hi ha tres menors sota la tutela de la Generalitat que aquest cap de setmana van cometre aquests fets absolutament condemnables. Ara mateix estan en un règim d’internament a justícia juvenil.

Un d’ells si que tenia un comportament més disruptiu dins el centre, però els altres dos res feia pensar que poguessin cometre accions com aquestes.

Estem a disposició de les noies. Des del Departament tenim serveis d’intervenció especialitzada i que hi ha punts d’informació i àrees d’emergència per atendre qualsevol agressió sexista. No en podem deixar passar ni una.

La secretària general de la DGAIA ha insistit en què la inclusió social dels joves es produeix de forma satisfactòria en la majoria de casos; i en aquest sentit ha demanat no elevar els comportaments de tres d’ells al del conjunt del col·lectiu.

Hem de fer un acte de responsabilitat i no atribuir a tot el col·lectiu el que han fet tres persones.

Ara mateix dins el sistema de protecció hi ha 4200 joves migrats sols. En el que prtem d’any n’han arribat més de 1.060. Dir que per tres casos han fallat els protocols és difícil. No podem predir el que pot arribar a cometre en un futurible, això no ho podem saber ni amb els que estan dins el sistema de protecció ni enlloc.

La secretària general de la DGAIA ha reconegut que l’increment substancial del contingent de menors estrangers no acompanyats no està exempte de problemàtiques i dificultats però que des del Departament seguiran treballant perquè la seva integració sigui un èxit i per fer pedagogia entre la ciutadania en què és un repte de tots. A tot això, ha lamentat que la situació personal d’aquests menors s’estigui usant per fer augmentar la xenofobia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *