La falta d’especialistes complica les gestions del CAP per cobrir la vacant de Pediatria

Imatge d’arxiu

Resposta de la cap de Pediatria del CAP de Calella a les queixes que alguns usuaris han fet arribar a la radio. Anna Ballester ha posat de manifest les dificultats que tenen tots els centres sanitaris per cobrir baixes o vacants en l’àmbit pediàtric. Un escenari que ha qualificat de “conjunturalment greu” i que també afecta al centre calellenc. Fa un mes va plegar un dels especialistes del servei i encara no s’ha pogut cobrir la plaça al 100%. Una situació que han fet notar alguns usuaris a Ràdio Calella TV. Ballester ha puntualitzat però que des d’ahir dimecres al matí han incorporat un pediatra a temps parcial.

La cap de Pediatria del CAP de Calella ha assegurat que s’està treballant per poder retornar a la normalitat el més aviat possible.

Una pediatre que treballava amb nosaltres va canviar de feina el 19 d’abril i fem tots els passos per cobrir-ho. Des d’ahir tenim un altre pediatre a temps parcial, i n’estem buscant. Ja va temps que vam fer convocatòries públiques i de fet la setmana que ve tenim alguna entrevista amb la intenció de donar la cobertura d’abans d’aquest fet.

Ballester ha exposat que la falta de professionals especialistes en Pediatria no només està afectant al centre calellenc sinó que se’n ressenten al conjunt de Catalunya. També n’ha apuntat els motius.

Si entren a les pàgines web de les borses de treball de les associacions espanyola i catalana de pediatria veuran el llistat de places vacants que hi ha arreu. Això és producte de l’edat dels pediatres que hi ha treballant i de les jubilacions, i d’un mal càlcul de les necessitats futures que ara patim intensament. No tenim pediatres titulats suficients per tots els punts. És un problema conjuntural greu.

Amb tot, la cap de de Pediatria ha llançat un missatge clar de tranquil·litat de cara a les famílies que han notat aquesta problemàtica actual i, confia, temporal que es vol resoldre amb celeritat. Està assegurada i coberta l’atenció dels casos que requereixen una supervisió periòdica, per la seva gravetat o perquè s’ha prescrit alguna mena de tractament, a més de les urgències.

Les revisions es fan a nens sans, que es poden revisar avui o la setmana vinent perquè són activitats preventives. I en el cas de les vacunes, aquestes pivoten sobre infermeria, que està a ple rendiment i fent normalment les seves tasques.

La situació l’havien posat de manifest alguns usuaris del CAP de Calella que havien sol·licitat cita prèvia amb el Pediatria.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.