La Fira Renaixentista amplia la programació d’activitats per al públic familiar

Font: Ajuntament de Calella

Calella rememorà el seu passat renaixentista convertint el centre neuràlgic en una ciutat dels segles XV i XVI. A les places de l’Església i l’Ajuntament s’hi duran a terme les activitas programades per al dissabte 6 i el diumenge 7 de maig. Hi haurà parades d’artesania, una zona de tallers, un espai de circ familiar, a més dels tradicionals espectacles de música i de trobadors, les rutes guiades per conèixer els indrets i les edificacions més reconegudes de l’època. A més, el Museu Arxiu Municipal ha produït una exposició amb documents històric del seu propi fons, que es podrà visitar de forma gratuïta durant tot el cap de setmana. L’àrea de Fires de l’Ajuntament de Calella ha treballat el programa seguint el compromís de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible que estableixen les Nacions Unides.

La fira d’artesania i alimentació estarà instal·lada al llarg de la Plaça de l’Església i la Plaça de l’Ajuntament, amb una quarantena de parades.

parades artsans 20230503

Hi haurà una zona de tallers amb propostes per al públic familiar durant el matí i la tarda, tant dissabte com diumenge. A més, com a novetat, un espai de circ familiar on s’hi podran fer equilibris i practicar els malabars.

En el destacat d’actuacions, l’espectacle de música teatralitzat InTrobaVeritas i el Pregoner; els artistes de carrer Joglars de la Ribera, que portaran a plaça l’espectacle Molt soroll per no res de música de sac de gemecs, tarota i trabal; i els contacontes de la Cremallera Teatre, que explicaran la història de Putxar, venedor de somnis, un dels components més joves de la família, que es troba amb un caçador de llegendes, encanteris, enigmes i tresors ocults. Faran diversos passis durant el cap de setmana.

introbaveritas

A més, es podrà participar de tallers de teixir amb llana, per conèixer les propietars curatives de les herbes medicinals, ceràmica, origami o de programació de robots.

Al Museu Arxiu Municipal de Calella – Josep Maria Codina i Bagué s’hi podrà visitar l’exposició “A l’abordatge! Calella en temps de pirates” que treu a la llum documentació històrica que es guarda en el fons municipal sobre l’època en què les poblacions costaneres catalanes van construir edificacions de defensa per protegir-se dels atacs dels temuts bàrbars. S’obrirà el dissabte de 18 a 21h i el diumenge d’11 a 14h, amb entrada gratuïta.

Un altre dels imprescindibles de la Fira Renaixentista són les rutes guiades de descoberta dels indrets, carrers, places i cases que van ser claus durant els segles XV i XVI i es mantenen dins del patrimoni local. Es passarà pel mercadal – el que és ara la Plaça de l’Ajuntament – Can Galceran, l’antiga casa dels Roger, Can Salvador, Can Basart, la Capella de Sant Quirze, Can Rodona, les cases renaixentistes del carrer Batlle o l’església parroquial. Se n’han preparat en català, castellà, anglès i francès i no cal inscripció prèvia.

Totes les activitats i tallers de la fira són gratuïtes i obertes a tothom. La Fira Renaixentista de Calella està organitzada per l’Ajuntament de Calella amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Federació de Fires de Catalunya. Podeu consultar-ne la programació al detall, clicant aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.