La lluita contra el càncer infantil es farà visible a la Fira

Shurikan-blau

Les famílies i els voluntaris que impulsen diverses iniciatives solidàries amb l’objectiu de recaptar fons per a la investigació del càncer infantil tindran estand propi a la Fira de Calella i l’Alt Maresme, a la zona de les entitats. A més d’informar sobre la necessitat d’incrementar els recursos per fomentar la recerca mèdica en relació al que és una malaltia rara, els voluntaris també vendran articles com les populars Polseres Candelas. Els diners que recullen es destinen a finançar els projectes que es desenvolupen des de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Nieves Tejeda, de Polseres Candela, ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que a més dels braçalets fets amb fils de colors també tindran a l’estand les estrelles Shurikan Blau, les polseres de Dona’m ales i les taules de xocolata Utopia que elabora el Xocolater de Taradell.

Dona’m ales és una iniciativa que neix de la família de l’Àlex, que va morir als 19 anys per un osteosarcoma, un tumor òssi infreqüent; Shurikam Blau el lideren uns nens que van tenir la idea de fer estrelles d’origami i vendre-les també per recaptar fons. I les taules del Xocolater de Taradell que va fer en honor al meu fill, el Fèlix, per recaptar fons pel Pediatric Cancer Center.

Les famílies de nens amb càncer infantil posen de relleu la necessitat que es faci visible la malaltia, actualment considerada rara. És per això que no és prioritària a l’hora de destinar recursos a la investigació mèdica i científica.

Per cada 200 casos de càncer adult, n’hi ha un d’infantil o de l’adolescència, al qual no s’hi destinen recursos. Cal també explicar-ho. Aquest any la Marató es dedicarà al càncer i segurament ni un euro es destinarà al càncer infantil, perquè l’impacte és petit. Per això serem a la Fira, per parlar de la importància de fer recerca.

Però l’obstinació i dedicació de les famílies amb fills amb càncer, a més de fructificar amb l’impuls al SJD Pediatric Càncer Center de Barcelona, també ha permès que s’obri una nova línia d’investigació sobre l’osteosarcoma. És gràcies a un acord entre l’Hospital Sant Joan de Déu i el Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York.

La recerca està parada des dels anys 80 i es continuen morint un 25% dels nens. Haurem de recaptar uns 50.000 euros anuals per mantenir-la i necessitem el suport de tots els calellencs. Una de les investigadores del laboratori fa anys que treballa allà i s’encarregarà de coordinar la investigació. Es farà allà però es finançarà des d’aquí.

Els projectes Dona’m ales i Shurikan Star es dediquen exclusivament al finançament d’aquesta investigació.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista a Nieves Tejeda.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat