La PAH Tordera denuncia el bloqueig de 3 casos d’afectats per processos de desnonament

Membres de la PAH Tordera aquest matí a Calella

Més d’una vintena de membres de la Plataforma d’Afectats per a la Hipoteca de Tordera s’han concentrat aquest matí davant l’oficina del Banc Santander del carrer Sant Pere.

Segons la portaveu de la PAH Tordera, Aurora Rubio, els directius del Banc Santander han anat dilatant en el temps la resolució de 3 casos d’afectats per desnonaments amb l’objectiu de no veure’s en l’obligació d’oferir un lloguer social als afectats i la dació en pagament a 0 euros.

Tal i com deia Rubio, les entitats bancàries no tenen ara aquestes i altres obligacions que marcava la llei 24/2015 antidesnonaments perquè el Govern de l’Estat va presentar recurs davant del Tribunal Constitucional en els aspectes que afecten directament a les obligacions de la banca.

Aurora Rubio ha denunciat davant les càmeres de Ràdio Calella Televisió que els bancs prefereixen vendre a fons voltors en comptes d’arribar a un acord amb el propietari.

Segons Aurora Rubio, el Santander vol aplicar la dació en pagament a les persones afectades però deixant el que la PAH anomena «motxilla», és a dir, un deute concret. Els tres casos d’afectats són 2 famílies de Palafolls i 1 de Fogars de la Selva que tenen d’oficina referent la del Santander de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.