La Policia Local alerta de l’intent de pagar amb bitllets falsos

Els establiments de Calella han rebut l’avís que un home està intentant passar bitllets de 50 euros falsos. L’home seria prim i morè de pell i porta texans, samarreta grisa i una motxilla de color negre. El cos local de Policia ha demanat als comerciants que es posin en contacte amb ells en el cas de veure’l.

Per identificar un bitllet fals, des del Banc Central Europeu aconsellen observar el bitllet a contrallum per comprovar la marca d’aigua, el fil de seguretat i el motiu de coincidència, que és el valor numèric que forma la xifra i que apareix a les dues cares del bitllet. Les fàbriques de moneda i timbre fan les dues cares a la vegada, de manera que la coincidència és total, a diferència dels bitllets falsificats que primer fan una cara i després l’altra, provocant que no coincideixi en la seva totalitat.

També es pot comprovar girant el bitllet. En els de valors més elevats, com són els de 50, 100 o 200, en l’anvers es pot veure l’holograma, i al revers, la tinta que canvia de color. Als bitllets de menys valor, a l’anvers hi ha la imatge canviant de la banda hologràfica, i al revers, la banda iridiscent.

Amb el tacte també es pot comprovar si un bitllet és fals. Les xifres que mostren el valor del bitllet, les inicials del Banc Central Europeu (BCE) i les imatges de portes i finestres són aspres, però cal tenir en compte que el pas del temps i l’ús poden restar eficàcia al tacte.

Davant del dubte de no saber si un bitllet és fals o de tenir-ne un, es pot anar a qualsevol entitat bancària o a una seu del Banc d’Espanya.

Pagar amb un bitllet fals suposa una falta si no arriba als 400 euros, però és un delicte si excedeix de 400 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *