La primera etapa de la Volta passarà per quatre comarques

2016032118080483457

El dia 20 de març, a més d’arribar la primavera, serà el dia de la primera etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, amb sortida i arribada a la ciutat de Calella. Avui hem conegut el recorregut d’aquesta primera etapa, que arrencarà direcció Sant Pol a dos quarts d’una del migdia, i que acabarà cap a les 5 de la tarda. És una etapa que toca quatre comarques catalanes, Maresme, Vallès, Moianès i Osona al llarg de gairebé 179 quilòmetres.

A la primera etapa de la Volta els ciclistes aniran primer fins a Mataró. Allà tombaran cap a Argentona i entraran al Vallès pel coll de Parpers, de tercera categoria. A Granollers hi ha un sprint intermig, i després la ruta segueix cap a Les Franqueses, Lliçà de Munt, Santa Eulàlia de Ronçana, Bigues i Riells i Sant Feliu de Codines, on comença el port de segona categoria a 40520688l’Alt dels Pinars de Badó. Baixaran cap a Castellterçol i Moià per fer l’Alt de la Pullosa (a la foto), de tercera categoria, a Tona. Després trobaran un nou sprint intermig i un avituallament i un cop a Aiguafreda pujaran al Muntanyà, de categoria 1, per seguir després cap al Coll Formic, també de categoria 1. D’allà ja passaran a Palautordera, Vallgorguina i entraran al Maresme per Collsacreu, de tercera categoria. A les Quatre Carreteres d’Arenys de Munt agafaran via cap a la Vallalta, Sant Pol de Mar i de nou la ciutat de Calella.

D’aquest recorregut n’ha parlat el director de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubén Peris: “Cada any procurem canviar el recorregut, tot i que al final sempre has de venir a petar allà mateix, per la Vallalta, però si que intentem fer una etapa diferent i bonica. Coll Formic i Collsacreu ja els hem fet altres anys però els altres no. Serà una etapa llarga, per ser la primera, i serà entretinguda“.

Calella serà de nou punt d’inici de la Volta, amb principi i final d’etapa, amb sortida neutralitzada i la probabilitat de que es visqui una arribada a l’esprint, però això sempre depèn de molts factors, com les cames dels corredors, la climatologia, etc…

Rubén Peris s’ha mostrat esperançat respecte a la possibilitat que es perllongui uns anys més el conveni amb l’Ajuntament per tenir la primera etapa de la Volta a la ciutat de Calella. “Enguany és l’últim que teníem signat, però tenim converses amb l’alcaldessa i l’Ajuntament, i jo sóc optimista de cara al futur“.

Peris ha justificat aquest optimisme per la bona predisposició que té l’organització de la Volta per tornar i la voluntat de l’Ajuntament de Calella i els seus ciutadans de tenir aquest espectacle a la ciutat. Peris: “Estem molt contents, l’espectacle és fantàstic i les facilitats que tenim diumenge a la tarda per preparar la cursa, alguns equips dissabte ja són aquí, tot el diumenge estan amb els camions al passeig netejant i preparant les bicicletes per l’etapa de dilluns, i estem molt contents de les facilitats que ens donen els serveis municipals, l’Ajuntament, la Policia Local, i els hotels als quals anem“.

Rubén Peris ha confirmat la presència a Calella d’Alberto Contador, Chris Froome i Alejandro Valverde.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Rubén Peris, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat