La Processó amb la imatge de la Burreta donarà inici als actes de Setmana Santa a Calella

Aquest Diumenge de Rams tornarà a fer-se la processó amb la imatge de Jesucrit sobre la Burreta, emulant la seva entrada a Jerusalem. Sortirà del portal xic de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau a les onze del matí.

És un dels actes de Setmana Santa que va recuperar el col·lectiu que ara forma la Confraria de Setmana Santa, tal com ha explicat el seu president, Jordi Martí.

És la imatge de Jesús entrant amb la burreta a Jerusalem el dia de Rams. Ja pujava fa més de 40 anys al Pati de l’Ós, que és on es feia la benedicció de palmes i palmons. Ara s’ha traslladat, farà un parell o tres d’anys, a la Plaça de l’Església. Arribarà en processó petita i arribarà al temple per a la benedicció.

La processó creuarà la Plaça de l’Església, on es farà també la benedicció de palmes i palmons de Diumenge de Rams.

Aquesta donarà inici als actes de la Setmana Santa calellenca. El següent serà la processó de Divendres Sant, enguany amb un seguici més nombrós. Hi haurà fins a 18 armats i dos arquers, que els encapçalaran. De portadors no n’han aconseguit de nous i, per això, tampoc aquest any es podrà treure la imatge gran de Jesucrist a la Creu.

Surten les de l’any passat: treurem la Creu petita perquè no hem aconseguit més portadors, que són necessaris perquè la imatge pesa molt, i continuem sent set. Sortirà el Crist Jacent, la Dolorosa i el Petó de Judas.

La processó sortirà a les 19.30h del portal gran de la parròquia i passarà pels carrers Romaní, Església, Batlle, Jovara, Escoles Pies, Plaça de l’Ajuntamens entrar novament al temple, on es farà l’acte final. S’ha escurçat el recorregut per garantir que tingui caliu en tot el pas.

N’hi ha, però un cop deixes el carrer Escoles Pies la gent tornava al centre i quedava buit. Abans la processó era més llarga i potser tenia més sentit. Per això hem cregut més oportú tornar al recorregut inicial.

Sobre la petició d’ICV-EUiA perquè no hi hagi representació institucional a la processó de Divendres Sant

Des de la Confraria de Setmana Santa s’han convidat a les autoritats municipals. En aquest sentit, Jordi Martí treu importància a la petició que feia dilluns al ple el regidor d’ICV-EUiA, Sebastián Tejada.

No m’estranya, ja ho va dir l’altre vegada (…) Es tracta d’haver recuperat una tradició que era molt de Calella, als creients els agrada molt i els que no ho són ho veuen com una tradició recuperada que els explicàven de petits. No li trobo el problema.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *