La Síndica Municipal acusa el Govern d’actuar només per interessos partidistes

Dures manifestacions de la Síndica Municipal, Natàlia Costa, que ha acusat els “polítics que tenen el poder” de “treballar pel partit” i no en favor del poble. En una entrevista de balanç dels seus primers quatre mesos en el càrrec, Costa ha tret a la llum els entrebancs i dificultats que manifesta tenir per desenvolupar la seva funció de defensa dels drets de la ciutadania davant l’administració, en la línia del que anteriorment també havia exposat el seu antecessor, Pere Porti. Aquest matí a La Ciutat, ha repassat els expedients que ha obert a instàncies del que calellencs i calellenques li han fet arribar.

Falta de transparència i col·laboració per donar tràmit i solucionar les queixes i denúncies de la ciutadania de Calella. És la recriminació que la Síndica Municipal ha fet als “polítics que tenen el poder” a l’hora de fer balanç del seu mandat, que va iniciar el passat mes de juliol. Són declaracions de Natàlia Costa al programa La Ciutat.

Hi ha falta de transparència, molta falta de transparència. Penso que els polítics que tenen el poder no tenen vocació de servei públic i no treballen pel poble, treballen pel partit. Si ho fessin, dirien: “mira, la Síndica necessita ajuda per atendre aquest ciutadà”, o “aquesta persona s’ha queixat d’això altre”. Tant se’ls en dona (…) És el que hi ha. Sinó, que donin la informació.

Natàlia Costa assegura que no s’atenen amb diligència les sol·licituds d’informació que presenta i que, en alguns casos, se l’ha acusat d’actuar per interès propi. Ha posat d’exemple les gestions fetes en relació a la gatera municipal, on ella hi havia prestat serveis com a voluntària.

Hi havia preguntes que no s’havien respost i els vaig reclamar, però em van contestar que ho feia per interès personal. Em vaig retirar perquè no vull problemes, i vaig derivar la qüestió al Síndic de Greuges de Catalunya (…) Puc actuar d’iniciativa pròpia, a més la gatera és municipal. Si hi ha alguna cosa que no està bé, no sé perquè es molesten.

La Síndica Municipal també ha indicat que durant les primeres setmanes de servei no tenia despatx assignat on poder atendre les consultes de la ciutadania. Ara ja sí, a l’Ajuntament Vell, els dimecres o dijous, amb cita prèvia. Per demanar-la, s’ha de trucar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (93 766 30 30 Ext 445).

A La Ciutat, Costa ha comentat alguns dels expedients amb els quals està treballant. Per exemple, el d’una ciutadana que ha demanat que es reforci la seguretat del pas de vianants que hi ha a la sortida de la C-32. Assegura que és un punt negre a nivell de trànsit.

Una veïna ha posat ja tres instàncies i no ha tingut resposta, des del mes de març. Demana que es faci l’esglaó pel pas de cotxets i que es pintin les línies del pas de vianants. A més, hi ha un arbret que tapa la visibilitat. És un punt on hi ha hagut algun accident.

També està treballant en les queixes d’una ciutadana pels sorolls que provoquen els repartidors a domicili d’un bar del carrer Jovara. En aquest també lamenta que no se li ha fet arribar la documentació requerida. En aquest cas, la llicència d’activitat i les actes que ha aixecat la Policia Local a instàncies del veïnat que pateix les molèsties.

De nit, tenen moltes comandes i al carrer s’acumulen els repartidors amb bicis i motos, fent molt soroll (…) És un tema que tinc a l’espera de rebre la documentació, fins que no me la passin no puc tancar l’expedient cap a un cantó o l’altre.

També el cas curiós d’un home que convivia amb 60 canaris en els baixos d’un edifici de Calella. Segons ha pogut saber, es dedicava a la cria i venta dels animals. La seva presència generava molts problemes de convivència per sorolls i pudors, i els veïns se n’havien queixat de forma reiterada. Quan s’anava a fer-ne el decomís, els ocells havien desaparegut.

Quan la Policia Local va anar a fer el decomís, ja no hi havia els ocells. Ara no sé si els Agents Rurals, la Policia o l’Ajuntament ha d’investigar per localitzar-los. Bàsicament, per assegurar que estan en bon estat.

Natàlia Costa ha comentat que només ha pogut tancar un expedient, relatiu al rebut de la taxa d’escombraries, en el temps que porta exercint com a Síndica Municipal. Ha comentat que des de juliol no s’ha pogut entrevistar amb cap membre del Govern Municipal, que han designat una persona de contacte, i que manté bones relacions amb els partits de l’oposició.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *