L’Ajuntament insisteix en reclamar la incapacitació de l’home sensellar

sense llar

Es continua buscant la manera de resoldre la situació de vulnerabilitat de l’home sensellar que fa mesos que viu i dorm pels carrers de Calella. Fonts municipals exposen que podria patir algun trastorn mental i que, per això, s’ha sol·licitat judicialment la seva incapacitació. D’aquesta manera se’l podria ingressar en un centre on rebés l’atenció i els tractaments que necessita.

Fruit del treball conjunt entre Serveis Socials i equips de psicòlegs, l’Ajuntament de Calella va aconseguir que la persona sensellar accedís de manera voluntària a l‘ingrés en un centre de salut mental de Mataró. Però al cap d’uns dies tornava a rondar per Calella, per sorpresa de veïns i del mateix Govern Municipal, que confiava que aquesta última intervenció aportés una solució definitiva a la situació de vulnerabilitat que pateix l’home i alhora als problemes de convivència que s’estaven generant al seu voltant.

L’alcaldessa assegura que ningú els va comunicar de la sortida de l’home del centre, i com a persona adulta que és, ningú pot obligar-lo a tornar-hi a ingressar. En una entrevista aquest dimarts al programa La Ciutat, Montserrat Candini ha afirmat que estan fent tot el que està a les seves mans per ajudar-lo, però que els cal la intervenció d’un jutge per assegurar que està ben cuidat i en tractament.

Vull que li quedi clar a tothom, no podem segrestar a ningú. És una persona adulta. Hem demanat de manera reiterada al jutge que actuï i l’incapaciti. Estem un punt de seguir treballant cada dia amb una barreja de pena per la persona i impotència perquè això s’ha de solucionar. És una persona que té episodis complicats crida… I cal fer alguna cosa, però sempre amb aquest doble sentiment de pena.

L’alcaldessa ha explicat la insistència de l’Ajuntament perquè l’home rebi una bona atenció i estigui en les millors condicions possibles. Assegura que ara mateix es troben amb les mans lligades, que no tenen marge d’actuació, malgrat el sentiment de tristesa que genera tota aquesta situació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *