L’Ajuntament prepara el Pla Estratègic d’Entitats

Per elaborar el Pla s'han realitzat entrevistes i tallers entre les entitats i l'Ajuntament. Foto: Marc Buch

Un document que neix del Reglament de Participació i que pretén millorar la relació de les entitats de la ciutat amb el consistori. S’està elaborant conjuntament entre els serveis tècnics de l’Ajuntament, una empresa externa contractada per aquest projecte i les diverses associacions locals.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el regidor de Participació, Marc Buch, ha detallat l’objectiu del Pla.

Està previst que es presenti al primer trimestre d’aquest 2019. El Pla neix a partir del Reglament de Participació, un dels compromisos era l’elaboració d’aquest Pla Estratègic i l’objectiu és millorar la relació entre les entitats i l’Ajuntament, perquè en el seu dia a dia elles es puguin centrar molt més en la seva activitat i la comunicació, que ja és molt fluïda, però intentar millorar en alguns aspectes i fer la vida més fàcil a les entitats, ajudar-les el màxim possible.

Buch ha subratllat que es tracta d’un document per millorar la comunicació entre el consistori i les entitats. No s’inclouen les demandes o inversions dels diversos ens locals.

Està enfocat sobretot amb les relacions Ajuntament i entitats, quines són les seves necessitats d’espai, de funcionament. Per exemple, facilitats a l’hora de comunicar l’agenda o a l’hora de comunicar-se amb un regidor per sol·licitar cadires, amb temes d’aquests són els que es poden tractar.

Per a la seva elaboració, s’han realitzat entrevistes amb les entitats i un taller per extreure’n conclusions i exposar les necessitats de les dues parts.

Hem fet entrevistes a diverses entitats i vam fer un taller on estaven convocades totes les entitats i les que van voler van venir i van fer un debat entre elles i van extreure conclusions. El següent pas és acabar d’analitzar totes les dades, parlar amb tècnics municipals també i a partir d’aquí es farà la representació amb tots els partits del Plenari Municipal per acabar de debatre i finalment es presentaran les conclusions.

Abans de portar el Pla a aprovació del Ple Municipal, les entitats i els membres de l’Ajuntament podran llegir el document i fer-ne aportacions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.