L’alumnat de la Minerva Canta al Mar

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Aquest divendres 7 de juny, l’alumnat de 3r curs de l’escola La Minerva farà un Concert Mariner. Les veus dels nens i nenes de vuit anys de l’escola donaran ritme a les havaneres, que també tocaran els membres de l’emblemàtic grup ‘Barca de Mitjana’ a les 10.30 al Passeig Manuel Puigvert, al costat del monument a la Sardana.

El passeig Manuel Puigvert serà escenari del concert mariner, la cantada d’havaneres que es va duent a terme fa uns anys des de l’Escola la Minerva. Ens ho explica Mercè Méndez, mestre de música de la Minerva.

L’objectiu que procurem és que la vivència que els nens i nenes de 8 anys tenen de la mar, el gaudi que els hi suposa, la platja.. Doncs construir més enllà. Transcendir una mica més al que pot significar el tema de la mar. Des de les tutories hi ha una vivència amb pescadors, amb el qui van a port i naveguen amb la seva barca, els hi expliquen de primera mà les seves vivències. I des de la vessant més artística, des de l’aula de música, s’intenta apropar-los al món del vers, la poesia i de la paraula.

I per això, l’alumnat ha treballat tot aquest compendi per posar-lo en escena en una festa final per tal d’ensenyar aquesta cultura marinera de la ciutat. Méndez ens explica per què els hi han servit les cançons de mar i lletres que evoquen emocions marítimes.

Així han treballat l’afinació, els intervals i, ara fem una petita posada en escena on també han construït uns instruments. Ho fem en un lloc molt especial de Calella, al passeig, arran de mar. També tenim l’oportunitat de que venen uns professionals del món de l’havanera, el grup Barca de Mitjana, els quals faran una interversió d’aquest gènere. Són nens i nenes que pensem que el tema de la tradició és interessant que el visquin i s’enamorin d’ell.

Uns 50 nens i nenes ens cantaran un repertori musical on el centre d’interès és la mar i havaneres tan conegudes com Vestida de nit, la gavina, el canó de Palamós, la bella Lola, la calma de la mar.
En finalitzar, amb tots els presents i per celebrar tota la feina feta, hi haurà un petit tast de sardines amb pa, que es courà mentre sonen les veus blanques dels nens i nenes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat