L’atur de maig baixa fins el 12,22%

EDITATS_ESGLÉSIA_08062022

85 persones van abandonar les llistes d’atur a Calella el passat mes de maig, deixant la taxa en el 12,22%, poc més de dos punts per sobre de la mitjana comarcal. Així ho indica l’informe de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, que xifra en 1.038 el nombre de calellencs i calellenques que consten com a demandants de feina. El descens s’ha produït de forma generalitzada a tots els municipis del Maresme, on la forquilla de desocupació oscil·la del 4,91% de Cabrera de Mar al 13,81% de Pineda de Mar, on la taxa d’atur registrat ha baixat en 1,8 punts percentuals.

L’anàlisi de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme mostra que l’atur ha baixat en tots els sectors econòmics i en tots els grups d’edat, però amb una major incidència en el col·lectiu de 16 a 24 anys.

Es constata la feminització de l’atur al Maresme. L’11,85% de les dones en situació de treballar no tenen feina; per davant del 8,26% d’atur que es registra en el sector masculí.

Respecte el mes anterior, només tres municipis han vist repuntar el nombre de persones demandants de feina: Alella, Cabrera de Mar i Santa Susanna. Sant Iscle de Vallalta manté les mateixes xifres del mes anterior.

EDITATS_ATUR MAIG_08062022

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *