Les claus del pressupost per al 2018 que avui presenta el Govern Municipal del PDeCAT i el PSC

Imatge d'arxiu

Té per objectiu desplegar els compromisos del pacte de govern i prioritza el benestar de les persones, el manteniment de la ciutat i la promoció i la projecció de Calella per mitjà d’esdeveniments esportius, culturals o socials. La proposta de Pressupost Municipal per al 2018 es portarà a aprovació del plenari, aquest dilluns de la tarda, havent incorporat algunes de les consideracions que la CUP i ICV han traslladat a l’executiu de Montserrat Candini, qui ha desestimat les propostes d’ERC. Segons ha explicat el tinent d’Alcaldia d’Hisenda en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV, el PP no ha entrat participat en el procés de discussió i negociació dels comptes de la Corporació Municipal.

El pressupost consolidat de l’Ajuntament de Calella s’eleva als 21.120.000 euros, el que suposa un increment del 6% respecte l’any en curs principalment com a conseqüència dels efectes de l’actualització i revisió de l’IBI que reportaran uns ingressos extraordinaris de 442.000 euros. També es preveuen una entrada de recursos més elevada en concepte de la taxa turística, de l’impost de construccions i de les sancions que s’imposen per infraccions a l’ordenança de circulació.

Amb això, ha explicat el tinent d’Alcaldia d’Hisenda, es poden incrementar les partides vinculades al capítol de despeses corrents. “Es fan millores al manteniment de la ciutat, millores al manteniment de la platja i una substancial a l’àrea de Seguretat Ciutadana amb una partida extraordinària de 80.000 euros que permet ajustar torns i horaris; també apostem per millores a la dinamització comercial, ens augmenten partides com la recollida de residus a l’entorn de 66.000 euros perquè paguem en funció de les tones recollides i hi ha recuperació del consum i de l’abocament de residus, i per tant hem de preveure aquests increments”, ha comentat Jordi Sitjà en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Al marge d’això, els 270.000 euros que es destinaran a continuar el desplegament del Pla de Millora Urbana a la via pública que seguirà amb les actuacions als carrers del Mar, Sant Antoni i Anselm Clavé.

El pressupost dota amb 129.000 euros més les polítiques socials i també les actuacions en l’àmbit de la promoció i la projecció de la ciutat a partir d’esdeveniments que el Govern Municipal defensa permeten crear noves oportunitats econòmiques per a Calella. Entre aquestes l’IRONMAN, pel qual s’ha incrementat amb 100.000 euros la partida pressupostària que s’hi destina. Sitjà ha explicat que la decisió respon a la necessitat d’ajustar la partida al cost real compromès per l’Ajuntament de Calella. “Dins la capacitat que tenim amb més ingressos el que fem és ajustar fins a 100.00 euros més la partida que teniem per l’IRONMAN perquè, al final, quan liquidàvem els costos de l’autopista, de tancar la carretera NII, la realitat era que hi havia una manca real d’equilibri pressupostari”, ha explicat.

I 15.000 euros s’aportaran a l’organització de la Ciutat del Bàsquet Català del 2018 que ostentarà Calella.

Quant a les inversions previstes, en destaca el projecte de millora de les instal·lacions esportives del municipi. S’emporta la partida més elevada del total d’1.740.000 euros que es tindran pel 2018.

“Proposarem 450.000 euros vinculat al Programa de Millora d’Equipaments Esportius que s’està desenvolupant amb el seguiment de tots els grups polítics, invertirem 200.000 euros en via pública perquè volem arranjar tota la part de dalt de Sant Pere i Avinguda del Parc per fer més accessible l’itinerari a la Fàbrica Llobet-Guri”, ha avançat Sitjà.

El programa d’inversions per al 2018 es fixa en altres dos equipaments de titularitat municipal: d’una banda la Fàbrica Llobet-Guri, on s’hi destinaran 280.000 euros per continuar amb la seva adequació en vistes al trasllat de l’Escola Salicrú; i de l’altra l’Hostal Vell. Hi ha 435 mil euros per a la seva rehabilitació i equipació interior, dels quals 180.000 euros els aporta la Diputació de Barcelona.

Altres inversions que el Govern Municipal planteja per al 2018 són la millora paisatgística de les antigues pistes d’atletisme i la construcció d’uns nous lavabos al sector; la modernització de l’Oficina de Turisme i 80.000 euros per a la Sala Mozart.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista al tinent d’Alcaldia d’Hisenda, Jordi Sitjà.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *