Les escoles tiren de les noves tecnologies per apropar els festivals de Nadal a les famílies

Imatge d'arxiu

Per evitar nous contagis a les portes del Nadal, les escoles han adaptat les seves celebracions de final de trimestre per minimitzar riscos. Per exemple, l’Escola El Far i La Minerva han optat per enregistrar les actuacions dels alumnes i compartir-les amb les famílies a través del web al que s’hi accedeix amb un codi personal per garantir la protecció dels menors. Repeteixen l’experiència de l’any passat amb l’ànim de mantenir la tradició de les actuacions i els cants de nadales però posant per damunt la seguretat i la salut de tota la comunitat educativa.

L’alumnat de La Minerva va enregistrar ahir les actuacions del Festival de Nadal al Pati de l’Ós, tot i que inicialment estava previst fer-ho davant les famílies. A última hora, la direcció de l’escola va decidir fer el canvi per minimitzar riscos. I això no ha agradat a tots els pares i mares, que ahir van queixar-se d’un excés de zel per part de l’equip directiu perquè s’havia programat la celebració en un espai a l’aire lliure que permet mantenir la distància, complint el protocol de seguretat en l’àmbit de l’educació. Fins i tot van acudir a l’Ajuntament de Calella per demanar explicacions, pensant que s’havia donat alguna directriu en aquest sentit. Fonts municipals han negat haver influït en la decisió que també s’ha pres, en una línia similar, des d’altres centres. Per exemple des de l’Escola El Far, on hi ha un major nombre de persones confinades per contagi del coronavirus i també s’ha optat per enregistrar les cantades de nadales i penjar-les al web perquè les puguin veure les famílies.

De la seva banda, Escoles Freta ha limitat a quatre persones per alumne l’accés al Festival de Nadal. Les actuacions es faran per classes, i de forma correlativa, al pati del centre. També en un espai a l’aire lliure, tal com estableix el protocol de seguretat d’Educació. A més, s’ha informat a les famílies que es farà una retransmissió en directe a través de les xarxes socials de l’escola.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *