Les jornades gastronòmiques del pèsol arriben a Calella

El pèsol és un dels productes de l’horta del Maresme més apreciats a taula. Poblacions com Sant Andreu de Llavaneres i Caldes d’Estrac n’han mantingut el cultiu en termes d’excel·lència, fins al punt que la llegum rep la denominació de “perla verda” per la seva dolçor. Dins del projecte Xarxa de Productes de la Terra que promou l’organisme comarcal, i coincidint amb la temporada òptima per al seu consum, aquests dies se celebren les jornades gastronòmiques del pèsol. Calella i altres 16 municipis del Maresme hi participen.

Arrenca la temporada de pèsols al Maresme, territori de cultiu d’una de les varietats més apreciades pels paladars més exquisits. Aquesta edició de les jornades gastronòmiques que impulsen el Consell Comarcal i el Consorci de Turisme arriben a Calella de la mà de l’Aula-restaurant de l’Institut Bisbe Sivilla i el restaurant Xperience Gastrobar, que han preparat menús especials amb el pèsol de protagonista.

En el cas d’El Rebost del Bisbe, fins l’1 de maig, s’hi pot degustar un ofegat de faves i pèsols. La seva proposta de maridatge és el vi Pansa Blanca del celler Raventós de la DO d’Alella.

L’Xpericence Gastrobar inclou dos plats al seu menú: pèsols amb botifarra i ou poché, i bacallà amb textures de pèsols. Proposen acompanyar-ho amb un Marfil blanc sec del celler cooperatiu d’Alella.

Les jornades gastronòmiques del pèsol del Maresme posen en valor la qualitat del producte, la feina de les explotacions agràries que el produeixen i la professionalitat de la restauració i elaboració de productes agroalimentaris que acaben de donar el toc personal al plat o producte que posem a taula.

Trobareu tota la informació de l’edició 2022 de Temps de Pèsols del Maresme, amb la guia de productors i de restaurants participants, a més d’un receptori, clicant aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *