Les novetats de l’Aplec Pairal de Catalunya d’aquest 2024

L’Agrupació Sardanista de Calella ha presentat el programa d’activitats per aquest 2024. Entre les principals novetats, s’amplien els actes de l’Aplec Pairal de Catalunya amb una cercavila inicial, una cobla més i una conferència. Una activitat que s’allarga tot l’any és el curs de sardanes cada dijous entre les 17.30 i les 18.30h a la Cooperativa l’Amistat. És gratuït i s’hi pot apuntar tothom.

Compte enrere pel 96è Aplec Pairal de Catalunya. Se celebrarà els dies 31 de maig, 1 i 2 de juny i aquest any porta novetats: el tret de sortida serà una cercavila amb una cobla per anar fins a la Plaça de l’Ajuntament a fer el pregó. En total hi haurà sis cobles durant els tres dies que s’allargarà l’Aplec. Setmanes abans, però, també hi haurà una conferència sobre aquest el 17 de maig. Queralt Pedemonte, presidenta de l’Agrupació Sardanista de Calella, explica que és una manera de potenciar l’Aplec Pairal de Catalunya, que forma part del patrimoni immaterial de Calella:

Una de les altres activitats que no faltarà serà la Revetlla de Sant Jaume, una de les activitats on hi ha més públic infantil, segons Pedemonte. Per aquest motiu, es repeteix un espectacle de cobla infantil el dissabte 27 de juliol:

De cara l’any vinent, es consolida l’aposta pel Concertàs de Nadal amb la Cobla La Principal del Llobregat i Montgrins. Serà el 22 de desembre del 2024, tot i que la d’enguany va ser un punt d’inflexió i es pot recuperar a Ràdio Calella TV.

La programació la completen el cicle d’audicions d’estiu, els diumenges de juliol a les 19.30 h al Passeig Manuel Puigvert.

Cada dijous, curs de sardanes gratuït

Des de l’Agrupació Sardanista de Calella han impulsat un curs gratuït de sardanes. Va començar la setmana passada amb una rebuda satisfactòria: hi van assistir 16 persones. S’hi pot apuntar tothom en qualsevol moment per provar fins al juny, durant el període escolar. Es fa cada dijous entre les 17.30 i les 18.30 h a la Cooperativa l’Amistat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.