L’Espai Mercat torna a obrir com a punt de vacunació

La campanya d’immunització contra la grip es durà a terme a l’Espai Mercat, que s’ha tornat a posar en funcionament com a espai annexe al CAP de Calella per centralitzar també les vacunacions contra la Covid, ara que s’ha començat a administrar la segona dosi de record a col·lectius vulnerables. Primer, a persones residents a geriàtrics i majors de 80 anys, tot i que en les pròximes setmanes hi ha previst obrir convocatòria al col·lectiu a partir de 60 anys, segons va apuntar el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, fa uns dies.

L’Espai Mercat ha reobert com a espai de vacunacions annexe al CAP de Calella, després que durant l’estiu les punxades s’hagin estat fent dins les instal·lacions sanitàries.

Des d’aquesta setmana, l’equipament municipal ha tornat a fer les funcions de punt de vacunació poblacional contra la Covid per a les persones que inicien o completen la pauta general. És a dir, per administrar primeres, segones i terceres dosis del vaccí contra la SARS-CoV-2.

Serà a partir de la setmana vinent, el dimecres 5 d’octubre, quan també s’hi administrari la segona dosi de reforç –la quarta de la pauta general–, i la vacuna contra la grip. En aquests casos, l’atenció únicament es farà a les persones adscrites al CAP de Calella. Per tant, funcionarà com a punt estríctament d’àmbit local.

En aquesta primera fase, la campanya conjunta d’immunització contra la Covid i la grip s’adreça a les persones que viuen a residències i les persones a partir de 80 anys. Se’ls administrarà les dues vacunes simultàniament, una a cada braç. Properament s’obrirà la convocatòria a les persones de 60 anys en amunt, i a la resta de població seguint criteris de les autoritats sanitàries.

Es podrà demanar cita prèvia presencialment al CAP o a través del portal La Meva Salut. No obstant, també es contactarà amb l’usuari per programar dia i hora.

A qui està dirigida aquesta primera fase?

Actualment , i segons els criteris estatals i del Departament de Salut, s’han de vacunar amb la segona dosi de record de la Covid totes les persones majors de 60 anys, professionals sanitaris i col·lectius de risc. Aquesta primera fase, però, només se centra en el col·lectiu més 80. Per poder rebre la dosi de record de la Covid han d’haver passat tres mesos en cas d’infecció o cinc des de l’administració de l’última dosi. Aquestes noves vacunes estan actualitzades per fer front a les variants d’òmicron, amb un vaccí bivalent amb soques adaptades a la variant.

Pel que fa a la vacunació de la grip, està adreçada també a dones embarassades i col·lectius de risc.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.