L’Hospital de Calella incorpora un robot que permet desinfectar una habitació en 10 minuts

robot 2

Un robot de llum ultraviolada desinfectarà les habitacions i els quiròfans de l’Hospital de Calella en tan sols 10 minuts, sense exposar als treballadors a cap mena de risc. Es tracta d’un dels 200 robots adquirits per la Unió Europea a l’empresa danesa UVD Robats i que estan entregant a tots els hospitals d’Europa per ajudar-los a fer front a la pandèmia. Aquest autòmat ha de servir per esterilitzar els espais de virus, com el coronavirus SARS-CoV-2, o també de bacteris multiresistents. El personal de neteja del centre sanitari està rebent aquests dies una formació per poder posar en marxa aquest nou sistema de desinfecció.

El nou robot elimina les bateries, virus i fongs de les superfícies amb un 99,9% d’eficàcia de manera autònoma. S’utilitza a través d’una tauleta i avisa quan ha finalitzat la desinfecció. A més, amb una sola càrrega el robot pot desinfectar diverses habitacions. Susanna Bosch, cap de Serveis Generals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, explica que l’ajuda d’aquest aparell permet fer un pas més en la desinfecció dels espais. 

Aquest robot, una vegada el personal ja ha netejat les habitacions, el que ens ajuda és a fer una desinfecció final. Pot programar automàticament, però ho farem manualment. Llavors entrem amb una tauleta, configurem quina mena de neteja volem, tanquem la porta i l’engeguem des de fora. Són llums ultraviolades, el que vol dir que són molt potents i maten tots els virus.

Una vegada està configurat amb la tauleta, s’introdueix el robot a l’habitació i de manera autònoma traça el recorregut. El professional inicia l’operació des de l’exterior de l’habitació per garantir, en tot moment, les mesures de prevenció. Per poder utilitzar els robots ha estat necessari fer una formació prèvia al personal de neteja.

Ens han fet una formació i donat unes guies. Aquest element és per lluitar contra la covid però també per qualsevol altra mena de virus.

Altres centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, com l’Hospital de Blanes o l’Hospital Asil, també han rebut robots per facilitar la desinfecció.
La Comissió Europea és qui ha proporcionat aquesta tecnologia a més de 30 hospitals d’Europa per continuar lluitant contra la pandèmia. En total s’han destinat 12 milions d’euros de l’Instrument d’ajuda d’emergència per adquirir un total de 200 robots.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat