L’Institut Bisbe Sivilla estarà d’obres fins que comenci el curs escolar

308ff15b-ea9c-4e23-8394-f723d136ecc7

S’ha habilitat un accés provisional pel pati per al personal docent i d’administració que encara està treballant a les instal·lacions aquests dies, abans d’agafar també les vacances d’estiu. Tal i com va avançar Ràdio Calella TV, el Departament d’Ensenyament ha encarregat els treballs de millora estructural de l’edifici, afectat de piritosi. El retard en l’inici de les obres impedirà que es pugui desenvolupar el projecte en la seva totalitat i que comptarà amb una inversió de més de 229.000 euros.

De fet, és tracta de la tercera fase d’un projecte integral per reforçar l’estructura de l’edifici de l’Institut Bisbe Sivilla. La seva directora, Eva Sánchez, ha explicat quines actuacions s’hi han començat a fer:

A totes les aules de la zona est de l’edifici es reforçarà l’estructura, i també es pavimentarà de nou la rampa d’accés. On no s’actuarà és a les aules que queden donen a la zona d’esbarjo, que seran en una tercera fase.

Des del centre s’exposa la necessitat de resoldre el problema de piritosi que pateix l’estructura de l’edifici. No hi ha perill d’esfondrament però sí que hi puguin haver petits despreniments.

El que més ens preocupa són les esquerdes que apareixen a la façana. Quan en sortia una de nova ràpidament comprovàvem que no hi havia perill que caigués el formigó i, per sort, no ha passat mai res en tots aquests anys (…) En principi s’havia de fer en tres anys però com s’ha anat retardant s’acabarà en quatre. Esperem que entre l’any que ve i l’altre s’acabi de fer l’actuació per reforçar l’estructura.

Fins que s’estigui actuant a l’edifici, l’accés a l’institut es farà per un pas habilitat a la zona del pati. Tenen la paraula dels Serveis Territorials que les obres estaran enllestides abans que comenci el curs, però que el professorat hi haurà de conviure quan tornin al setembre. És l’època de matriculacions i quan s’ultima la preparació de les classes.

El retard en l’adjudicació del projecte de millora estructural també afecta al calendari dels treballs de manteniment que fa pròpiament el centre durant l’estiu per posar a punt les instal·lacions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat