L’Ultra Clean Marathon, un gran repte esportiu i mediambiental que passarà per Calella

El 5 de maig arrencarà l’Ultra Clean Marathon, una prova per etapes de 700 quilòmetres per la natura que consisteix en recollir el màxim de residus possibles. Els participants hauran de completar el recorregut combinant la bicicleta, la cursa e peu i les proves a mar obert en vela, caiac o nedant. Albert Bosch i Nicole Ribera són dos dels abanderats de la prova, de la qual n’han parlat per Ràdio Calella TV.

Del 5 a l’11 de maig es celebrarà la segona edició de l’Ultra Clean Marathon, una prova esportiva de recorregut circular i de 700 quilòmetres de distància, que combina etapes de bicicleta, cursa a peu i caiac, a mar obert, per tal de recollir el màxim nombre de residus dels indrets naturals. Els abanderats d’aquesta edició són Albert Bosch i Nicole Ribera, que participaran en aquesta experiència mediambiental.

És l’únic esdeveniment que ha nascut i es realitza només per la natura: només perquè es prengui consciència de quines són les accions que hem de fer i l’actitud que hem d’adoptar en defensa del territori i de la gestió dels residus; en definitiva, d’una vida més sostenible. L’objectiu de l’UltraClean és utilitzar l’esport com a canal conductor per transmetre aquests valors. No es tracta de fer esport per qüestions de salut, pel nostre ego o superació personal; sinó per comunicar tot això.

La prova consta de set etapes que permetran recórrer tota la geografia catalana amb diferents modalitats esportives. El 10 de maig creuarà Calella per mar, dins de la sisena etapa entre Blanes i Mataró.

Farem set etapes realment molt dures. Perquè us feu una idea, cadascuna de les etapes en bicicleta supera els 200 quilòmetres, de cursa a peu n’hi ha una de 70 quilòmetres, la més curta és de 42 quilòmetres. És un gran repte i els esportistes pensem que tenim l’obligació de defensar la natura perquè ens hi passem el dia. Per tant, hem de ser-ne els ambaixadors i els defensors, els que volem trobar-nos l’entorn sempre net i cuidat.

Com que no es tracta d’una prova competitiva, els participants podran decidir a quin nivell hi volen prendre part. Per exemple, completant etapes senceres o només una part. Bosch explica, a tall d’anècdota, que la seva mare, amb 84 anys, va fer un tram d’etapa per recollir brossa.

L’Ultra Clean Marathon començarà i acabarà a Barcelona. Els primers dos dies els participants/es faran bicicleta, el tres següents es podrà córrer i les últimes dues etapes es faran per mar. Les inscripcions per etapa a 5€ es poden fer al web d’UltraCleanMarathon.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *