[Ampliació] Meritxell Batet: «Aplicar el 155 segurament és l’únic que ha fet bé el senyor Rajoy en el conflicte territorial»

meritxellbatet

La secretària general adjunta del Grup Socialista al Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, ha declarat que «aplicar el 155 segurament és l’únic que ha fet bé el senyor Rajoy en el conflicte territorial». Ho ha fet des de Calella, en un acte del PSC.

«Jo crec que de moment s’ha aconseguit una cosa molt important que és calmar la situació que estàvem vivint, tornar a la normalitat, poder desenvolupar una campanya electoral i tenir una porta d’horitzó d’inici d’una certa normalitat democràtica. Crec que va ser un encert, segurament és l’únic que ha fet bé el senyor Rajoy en els últims 6 anys en el conflicte territorial, però jo li reconec»

La diputada socialista considera l’aplicació de l’article 155 un “encert”. Assegura, però, que “és necessari un nou pacte d’estat per a Catalunya, però en el fons per al conjunt de l’Estat” i que això implica una reforma de la Constitució. Per a fer-ho, declara que “cal estar disposat a escoltar i disposat a cedir”.

Batet veu les eleccions del 21 de desembre com una “oportunitat per canviar el rumb” que ha portat Catalunya a una “situació devastadora”. Afirma que el PSC no és sospitós de no acceptar els resultats electorals, però que aquests han d’estar dins de la legalitat.

«Jo crec que el PSC no és sospitós de no acceptar ni resultats ni no acceptar res que es faci dins de la legalitat, ans el contrari. El problema que va tenir el bloc independentista és que no van acceptar els resultats que es van produir a les anteriors eleccions. És veritat que van guanyar, van tenir una majoria parlamentària, però aquesta majoria parlamentària el que els permetia era governar. No els permetia governar la llei. No els permetia destruir l’Estatut d’Autonomia, el Reglament del Parlament, la Constitució, no fer cas als lletrats del Parlament, no fer cas al Consell de Garanties Estatutàries. Això, que és el que van fer precisament els dies 6 i 7 de setembre, no estaven legitimats per fer-ho»

A diferència del posicionament de Meritxell Batet, l’agrupació local del PSC ha rebutjat en diverses ocasions l’aplicació de l’article 155.

A continuació podeu recuperar l’entrevista exclusiva de Meritxell Batet, secretària general adjunta del Grup Socialista al Congrés dels Diputats, a Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *