Més de 300 participants en la primera caminada per l’ictus

caminadaictus

L’Hospital de Dia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva junt amb l’Associació d’Amics i Voluntaris de l’Hospital han organitzat la Caminada per l’Ictus que ha fet la seva primera edició i en la que hi han participat quas 350 persones. Calella Marxa i Oncolliga hi han ajudat en la seva organització

Avui 29 d’octubre és el Dia Mundial de l’Ictus, el dia ideal per fer aquesta activitat. La rehabilitació en aquest tipus de malaltia es fa personalitzada en funció del grau d’afectació. L’Espai Amic de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital fa seguiment un cop han sortit de l’hospital. Josep Puig és president de l’AVAH: “Precisament nosaltres l’Espai Amic que tenim és per les persones que els han donat l’alta i l’associació tenim un espai de seguiment per fer moviments de forma organitzada i pautada i de seguiment psicològic”

El fet que l’any passat es dediqués la Marató de TV3 a l’Ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques ha propiciat que hi hagi més consciència a Catalunya d’aquesta malaltia. Josep Puig diu “La Marató cada any és de malalties diferent i Catalunya es bolca. Aquestes coses més petites en l’àmbit comarcal i local ajuden a l’Administració Pública per prendre consciència i ajudar a les persones que ho necessiten”

Els afectats han parlat per Ràdio Calella Televisió de les dificultats del dia a dia un cop han passat per l’Hospital i han passat per la primera fase de la rehabilitació i demanen més ajudes de l’administració, prop de casa, per poder superar les seqüeles d’aquesta malaltia.

Darrere de l’afectació d’aquesta malaltia també hi ha les famílies, que fan costat als pacients i que també pateixen com ells la seva evolució. Elisabet Pla “És una cosa que ens pot afectar a tots, a nosaltres a la família ens va afectar. És molt dur i molt fort depèn del grau. Ho vam passar malament i no ho desitjaria a ningú”

La Marató de TV3 de l’any passat dedicada a  l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques finançarà 37 projectes i més de 70 científics que des d’enguany fins al 2022 aportaran avenços tangibles en la prevenció, el tractament i la rehabilitació de les discapacitats motores, sensitives o cognitives que provoquen l’ictus i les lesions traumàtiques a la medul·la i al cervell. En total es va recaptar 11.384.148 Euros

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat