Més d’una desena de persones s’han apuntat a la 26ena Trobada de Truc que organitza la Gent de Barri de Pequín

Malgrat que el període d’inscripcions ja ha finalitzat, l’organització deixa la porta oberta perquè tothom qui vulgui se segueixi apuntant. Aquesta vegada el nombre d’inscrits és inferior al d’altres anys, segons expliquen des de l’organització, un dels motius principals és la falta del local on s’hi reunien per jugar. Tot i això, esperen que abans de diumenge més gent s’animi i puguin gaudir d’una gran jornada de Truc.

Després de dos anys aturada, la 26ena Trobada de Truc que organitza la Gent de Barri de Pequín torna a la Plaça del Bunyol. Aquest diumenge tot els aficionats a aquest joc podran reunir-se de nou per jugar a les cartes. Tal com indica Jaume Torrent, membre de l’Associació Gent de Barri de Pequín, la celebració coincideix amb l’endemà de la Bunyolada i no han tingut el temps possible per convidar tothom. Tot i això, celebra que, de moment, hi ha apuntades entre una dotzena i una setzena de persones.

Portem dos anys sense fer-ho i just aquest any ens ha enganxat malament perquè se celebra l’endemà de la Bunyolada. Clar, som quatre gats els que hem pogut refer l’acte de seguida i no hem tingut temps d’enviar totes les cartes. Tot i això, m’han dit que s’han inscrit entre dotze i setze parelles.

En comparació amb altres anys, el nombre de parelles és inferior al que esperaven. És per aquest motiu que allargaran les inscripcions per si hi ha algú que vol inscriure’s a última hora. Torrent explica que, entre d’altres motius, el fet de no tenir local és un dels que no ha permès que més gent s’hi animi. Segons diu, el local era un lloc de trobada per tothom i s’hi acostava gent d’altres municipis com Tordera o Canet.

Donarem temps i ho allargarem una mica per si s’apunten més parelles. Clar, l’últim any que es va fer, el 2019, hi havia 24 parelles. Jugava gent de Tordera que, per desgràcia, alguns ja no hi són; de Canet, també, i tot ha anat així. A partir d’aquest any, intentarem tornar-ho a activar tot. El que passa és que quan teníem el local, la gent hi jugava la partida, més encara quan s’acostava l’edició del torneig.

El truc és un joc de cartes al que jugaven els pescadors de Calella, sobretot els del Barri de Pequín. Quan feia mala mar i no podien sortir a pescar, es trobaven a la barraca i jugaven per entretenir-se durant aquelles hores. Guanya qui supera, almenys, dues de les tres rondes que té cada partida.

Les expectatives són bones. Esperen que els jugadors de Calella s’animin i que també ho faci alguna parella de pobles veïns. Segons confessa, costa cobrir les places perquè el jovent no juga a jocs com aquest, malgrat que algun sí que ho feia quan tenien en local.

Finalment, Jaume Torrent anima tothom qui vulgui a jugar o, si més no, a visitar-los. D’aquesta forma desitgen que l’any vinent es pugui repetir la trobada. L’acte es farà aquest diumenge a la Plaça del Bunyol a partir de dos quarts de 10 i s’allargarà fins a les 14h. En tot cas que plogui, es traslladarà al Mercat Municipal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *