Obert el període de sol·licituds de beques escolars

ajut escolar

Des d’avui mateix les famílies calellenques que ho necessitin poden presentar la sol·licitud per obtenir una beca escolar. Es poden acollir a una beca per a llibres de text, pels casals d’estiu i pel menjador escolar. Se’n podran beneficiar els alumnes d’educació primària i secundària que estiguin empadronats a Calella, amb l’objectiu d’afavorir la seva integració, prevenir el fracàs i l’absentisme escolar i facilitar el seu procés d’aprenentatge. Enguany l’Ajuntament de Calella ha augmentat la partida i destina un total de 50.000 euros amb els quals preveu poder cobrir totes les sol·licituds. Les sol·licituds es poden presentar des d’avui i fins al 3 de juliol a l’àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella.

Donada l’emergència sanitària el regidor de Política Social, Ramon Llamazares, ha avançat en declaracions al programa La Ciutat, que preveuen un augment de demandes i ha assegurat que no deixaran a cap família enrere.

Segurament pel que fa a llibres de text i menjador sí que preveiem un augment. Casals d’estiu no tant, perquè les places són les mateixes i enguany també estarà obert el centre obert. Totes les famílies que necessitin el nostre ajut el tindran, perquè ja és una situació que hem previst. Torno a dir que aquest ajuntament no deixarà a cap família enrere ni a cap infant.

La concessió es farà segons la regulació fixada per Serveis Socials en matèria d’ajuts a persones necessitades. Els ajuts econòmics per llibres escolars són ajuts destinats a subvencionar part del cost de l’adquisició dels llibres escolars, de Primària i ESO (no P3, P4 i P5). El ajuts econòmics del Casal d’Estiu subvencionen  una part de les quotes de Casal d’Estiu dels mesos de juliol i agost. I els ajuts econòmics per menjador escolar atorgats pel Consell Comarcal del Maresme van destinats a subvencionar els apats del menador escolar. Poden ser beneficiaris d’aquests ajuts els nens/es empadronats a Calella que estiguin escolaritzats en centres d’educació infantil de segon cicle, primària i/o secundària obligatòria. És condició indispensable que el centre disposi de servei de menjador escolar. 

Del casal d’estiu ho poden demanar les famílies que tinguin infants de 3 a 12 anys, que és l’edat que comprenen la majoria de casals. La beca de llibres de text va dirigida alumnes de 6 a 16 anys, és a dir primària i secundària, i les beques menjador és per alumnes de 3 a 16 anys.

Entre la documentació que cal aportar: una còpia del DNI de tota la unitat de convivència, la instància de sol·licitud de beques municipals i la sol·licitud ajut de menjador si escau. Les sol·licituds es poden fer arribar també per via telemàtica. Per fer-ho presencialment es pot presentar la documentació sol·licitada a la Fàbrica Llobet-Guri presencialment, de dilluns a divendres de 09.30 a 13.30 h.

L’àrea de Política Social enviarà el model de sol·licitud a les escoles perquè les puguin fer arribar a totes les famílies calellenques. El formulari es pot trobar al web de l’Ajuntament de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat