Objectiu: reconstruir el racó de la pau de Sant Martí del Montnegre

Sant_Marti_de_Montnegre_4

En aquests moments hi ha en marxa diverses iniciatives plantejades per recollir diners que permetin reconstruir «el racó de la pau de Sant Francesc d’Assís» de l’ermita de Sant Martí del Montnegre, al terme municipal de Sant Celoni.

Fa un any l’indret va patir un atac vandàlic i ara l’entitat d’Amics de Santa Maria, encapçalada pel calellenc Francesc Vivas, vol que el racó torni a lluir la seva esplendor.

Francesc Vivas, amant de la serralada i que fou qui va encapçalar la reconstrucció de l’ermita de Santa Maria del Montnegre, ha explicat que a cops de mall uns brètols van destrossar el «racó de la pau de Sant Francesc d’Assís» i se’n van endur la imatge del sant, pensant-se que tenia més valor econòmic que el que realment tenia. Vivas: “Hi havia un pedestal, i a sobre hi havia una imatge de Sant Francesc que ja feia uns 50 anys que era allà. La imatge estava mirant al cel i pregant. L’escultura feia cap a un metre i mig i tenia una pàtina que semblava que era de bronze. Llavors una nit van venir amb uns malls -aquests martells tan grossos- i van destrossar el pedestal i amb la ploma d’una grua es van emportar la imatge, que es dóna ja totalment per perduda“.

Per recaptar diners s’ha organitzat un seguit de concerts. El primer serà el 22 de maig a la Sala Mozart, on hi intervindrà Albert Deprius i la mezzosoprano arenyenca Rosa Maria Campasol. El segon concert es farà al Centre Cultural de Sant Pol de Mar, i l’últim serà a l’Església de Calella.

Francesc Vivas va posar-se en contacte amb el rector de la parròquia de Calella i s’ha preparat un concert d’espirituals negres, amb cants de soprano i tenor de totes les «Ave Maria» que ‘han fet, de Shubert, Mozart o Verdi, entre altres. Aquest concert es farà passat l’estiu.

A més de recaptar diners per reconstruir el Racó de la Pau també es vol posar una majòlica al camí dels Degotalls de la muntanya de Montserrat. Francesc Vivas: “Hi ha representades totes les Marededéus de Catalunya que tenen un caire popular i hi falta precisament la de Santa Maria del Montnegre. Ja tenim permís de l’Abat de Montserrat de posar-la allà i el dia que la inaugurem ja ens posarem d’acord i farem un acte potent. Farem autocars i dues romeries de dos pobles molt agermanats com són Sant Pol i Calella“.

San Francisco de AsisDes del Racó de la Pau hi ha una visió privilegiada del Montseny i és un espai que convida a la lectura, a la pregària i la meditació. La imatge del sant que s’hi col·locarà estarà feta per l’escultora barcelonina Montserrat Garcia, guanyadora dels concursos de la Sagrada Família de Barcelona amb les imatges de Sant Francesc, Sant Bru i Santa Clara. A la imatge es pot veure el Sant Francesc d’Assis fet per Montserrat Garcia Rius per a la façana de la Sagrada Família, que també mira al cel i prega, com el que hi havia a Sant Martí del Montnegre. Segons Francesc Vivas, l’escultora construirà un Sant Francesc pel racó de la pau pel qual només se n’haurà de pagar el material ja que cedirà el seu treball gratuïtament.

La data per inaugurar la reconstrucció és el 4 d’octubre, dia de Sant Francesc. Per ajudar en tot plegat també es pot fer una aportació econòmica a un compte corrent obert a la Caixa.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. 21/02/2017

    […] de Calella va acollir diumenge passat 19 de febrer una Gran Gala Lírica en benefici de la reconstrucció del Racó de la Pau de Sant Martí del […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat