Paulino Gracia titlla de “molt opacs” els comptes econòmics de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Captura de 2016-04-07 18:09:40

El regidor de Catalunya Si que es Pot a l’Ajuntament de Lloret ha dit que els comptes no estan complint amb la Llei de Transparència.

Paulino Gracia exigeix que es facin públics els sous dels directius i els contractes amb empreses, com per exemple el Grup Serhs. El regidor de Catalunya Si que es Pot a l’Ajuntament de Lloret s’ha referit a una moció que es va portar al ple del més de febrer a Lloret de Mar.  Paulino Gracia: “Exigim a la Corporació una sèrie d’informació que a la pàgina web seva no hi era, com per exemple tots els sous dels directius, de la senyora  Núria Constans [gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva] que ens diuen que cobra 102.000€ bruts anuals però no apareixen per enlloc. Creiem que, com a ciutadans, tenim el dret i l’obligació de saber som es gasten els nostres diners. No hem d’oblidar que tots els seus sous es paguen de les arques públiques. No només amb això sinó també amb els contractes a empreses externes. En aquest cas, per exemple, Serhs. Gairebé tots els contractes van a parar a la Serhs. Tota aquesta sèrie de contractes que s’han licitat nosaltres no els hem trobat“.

El president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Albert Fernández Terricabras, ha admès que fins ara no es feien públiques les donacions voluntàries que rep la Corporació, i insisteix que han estat en molt poques ocasions. Tot i així diu que a partir d’ara si que seran transparents al comunicar si s’ha rebut algun tipus de donació. Terricabras: “Això ho revisarem i fins i tot ho publicarem. Donarem informació sobre les donacions que rebem, que són molt poquetes“.

Paulino Gracia diu que els comptes han de ser públics fins a l’últim cèntim, i no es conforma amb que sigui així a partir d’ara. “El que no pot dir ara el senyor Terricabras és que a partir d’ara sí que ho faran, i de cinc anys cap enrere ja no. Tot, absolutament tot, ha de ser transparent“.

El regidor assegura que les retallades del Govern de la Generalitat han deixat en una situació delicada les finances dels centres mèdics públics i reclama que els seus responsables polítics es plantin davant les retallades del govern català i busquin una solució factible, que no faci necessari el finançament a través d’herències de persones grans i sense hereus.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat