Qualla kids: l’aplicatiu que gestiona la sortida dels infants de l’escola

Casos com el de l’Amèlia, la nena recollida per error a l’escola el Far de Calella, han posat de manifest les febleses que hi ha en els protocols dels centres educatius a l’hora de gestionar les sortides dels alumnes. El fet de saber qui va a buscar els nens i nenes ve condicionat per una sèrie de casuístiques d’última que no es poden controlar i que poden acabar generant malentesos entre famílies i professors. És per això que, per tal de dotar de seguretat i gestionar la sortida dels menors, tres enginyers han creat Qualla Kids Pick Up. Una aplicació que permet gestionar el moment de la sortida de l’escola i designar les persones autoritzades a recollir els menors, encara que sigui a últim minut. En aquest sentit, els seus desenvolupadors destaquen que blinda cada recollida de persones no autoritzades i elimina els riscs i perills davant eventuals malentesos entre pares i escola.

El seu sistema de funcionament és molt senzill. L’aplicació cal que la tinguin escola i progenitors, i només han de respondre una sèrie de preguntes freqüents dins la mateixa aplicació: qui recull el nen avui? ja ho ha fet? a quina hora? Només la persona responsable és qui té el dret de designar qui farà la recollida i en quin horari. Quan es recull l’infant es rep un push que ho notifica. Carles Porta és un dels cocreadors del projecte.

Vam posar-nos a treballar per crear una aplicació que fos senzilla, perquè pugui ser utilitzada per tothom, ràpida i àgil, que et permeti fins a últim moment designar a una persona per recollir al teu fill, i que et doni la facilitat d’assegurar que al moment de la sortida qui s’endugui al menor sigui la persona que han decidit els pares.

L’aplicació també manté un històric de totes les recollides que s’han fet al llarg del curs. Porta ha subratllat com aspectes positius d’aquesta aplicació; la flexibilitat de poder decidir fins a últim moment qui recollirà l’infant, el control de qui i quan el recull, la facilitat per utilitzar-la, no cal experiència d’ús, i la seguretat, manté la confidencialitat de les dades. A més també permet firmar digitalment autoritzacions i gestionar les activitats extraescolars.

Porta assegura que l’error a l’Escola el Far es podria haver evitat si l’escola disposés d’una aplicació com la seva.

Amb l’aplicació podríem evitar coses com les que van passar aquí Calella. Sabem i ens consta que les escoles tenen protocols de sortida dels alumnes, però el problema és que no són ni àgils, ni ràpids, ni segurs, des del punt de vista de donar la garantia que aquella persona a qui ultima hora fas entrega, sigui l’adequada.

L’aplicació cal que la contractin les escoles i és totalment gratuïta pels pares. 

Cobrem un fix per alumne any, i per tant els pares s’ho han descarregat des de l‘App Store, però ells no paguen res. És una aplicació molt econòmica. La finalitat és que sigui escalable i fàcil perquè tothom ho pugui implementar.

Centres com l’Escola Pia de Terrassa o diverses escoles bressol de Barcelona ja utilitzen l’aplicació. Segons els seus creadors la resposta ha estat molt positiva, tant des de l’escola com de les famílies. Remarquen que una de les coses que més ha agradat és que quan es recull un nen el tutor rep un push que ho notifica.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *