Restablert el sistema de Rodalies després de més de tres hores de paralització general

Una incidència en el sistema de telecomunicacions d’ADIF a l’estació de França ha paralitzat a primera hora del matí la xarxa ferroviària catalana. De 5 a 8 h del matí no ha funcionat cap línia de Rodalies, ni regional, ni mitjà distància. L’avaria no ha afectat l’alta velocitat. Cap a un quart de nou s’ha solucionat l’avaria i s’ha pogut començar a restablir la circulació. Des de Renfe, però avisen que la solució és provisional i que pot haver alteracions en el recorregut d’algunes línies a més de retards importants.

Renfe calcula que unes 80.000 persones s’han vist afectades per la incidència d’aquest divendres en hora punta.

La incidència s’ha detectat cap a les cinc del matí en el centre de telecomunicacions d’ADIF i la xarxa ferroviària ha quedat paralitzada durant tres hores.

Renfe ha demanat disculpes als usuaris i que utilitzessin mitjans de transport alternatius. De fet, no se’ls ha deixat ni accedir a les estacions perquè no s’hi acumulessin persones a les andanes, el que ha comportat un gran nombre de persones esperant als accessos de les estacions maresmenques.

Quan s’ha restablert el servei, el seu portaveu, Antonio Carmona, ja avisava que la recuperació serà progressiva al llarg de tot el dia.

Hem avisat que la recuperació serà gradual i els trens circularan fora del seu horari habitual i de forma irregular. Demanem paciència als nostres clients, des de l’inici del servei hem informat de la situació en la qual ens trobàvem i hem recomanat fer servir transports alternatius.

Segons el portaveu de Renfe l’avaria ha fet que no pogués circular cap tren per motius de seguretat i ha fet un símil amb el qual passa en una torre de control d’un aeroport quan no pot comunicar-se amb els pilots. Precisament, el sistema de telecomunicacions que ha fallat avui és un nou sistema que es va implementar el 2015 després que l’anterior hagués fallat en algunes ocasions.

En declaracions a RAC1 el vicepresident de la Generalitat i conseller de territori, Jordi Puigneró, ha lamentat els fets indicant que plou sobre mullat i ha reclamat una vegada més el traspàs de Rodalies a l’administració catalana.

Per la seva banda, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha demanat disculpes a tota la gent afectada per l’avaria, i l’ha qualificada d'”anòmala i extraordinària”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *