Rigoberta Bandini i Amaia Romero munten la festa en un hotel de Malgrat de Mar

Apunta a convertir-se en la cançó de l’estiu i en un nou himne feminista. Només 10 dies després de publicar “Así bailaba”, la primera col·laboració de la finalista del Benidorm Fest, Rigoberta Bandini, i la navarresa Amaia Romero, el tema ja acumula mig milió d’escoltes a Youtube. Fa un parell de dies es va presentar el videoclip, rodat a finals de juny a l’hotel Ibersol – Sorra d’Or de Malgrat de Mar. Les instal·lacions d’estètica retro permeten recrear la història de dues recepcionistes que viuen el dia a dia amb monotonia i avorriment fins que una nena les rescata i els ensenya a ballar, convertint l’hotel freqüentat per gent gran en una gran festa.

La lletra i la melodia d’Así bailaba pren de base i modifica en clau feminista la cançó que van popularitzar els Pallasos de la Tele a finals dels anys 70 del segle passat. L’ “así planchaba” de l’època, que atribuïa les tasques de la llar a les dones, es converteix en una aposta contemporània i antipatriarcal, divertida també, amb versos com “Pero no pudo lavar / Porque tenía que bailar”.

El videoclip es va llançar divendres passat i mostra a les dues artistes en el paper de recepcionistes d’un hotel d’estètica retro, on irromp una nena que els ensenya a ballar twerk i fins i tot a tirar-se a la piscina amb l’uniforme posat.

Rigoberta Bandini ha anunciat la seva intenció de retirar-se dels escenaris “per una temporada llarga”. Serà després de la gira de comiat que farà durant la tardor i que la portarà el 24 de novembre al Palau Sant Jordi de Barcelona, amb entrades ja a la venda.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *