Salut paga 99.000 euros a la família d’una noia que va perdre un nadó en caure a terra durant el part a l’hospital de Calella

Imatge d'arxiu

La companyia asseguradora del Servei Català de Salut, Zurich, ha indemnitzat amb 99.000 euros a la família d’una noia de 17 anys que va perdre un dels nadons en caure a terra durant el part, mentre estava asseguda en una cadira a l’hospital de Calella esperant a que l’atenguessin.

Els fets van ocórrer el 24 de juliol de 2014, quan la noia, embarassada de bessons, va anar al CAP de Malgrat, el qual la va derivar a l’hospital de Calella al veure els símptomes que presentava. La jove va entrar a les 19:09 hores a Urgències, a les 19:37 h va passar per triatge i fins les 22:00 h no hi ha rastres mèdics. En les gairebé tres hores que va estar esperant sense ser atesa, va trencar aigües i va donar a llum al primer nadó, que va caure a terra. Els personal de l’hospital el va intentar reanimar sense èxit, sí que van poder salvar al segon nadó.

Ho ha explicat l’advocat de la jove, el lletrat Esteban Gómez.

“A les 19:09 h l’ambulància entra a urgències, però ja ningú li fa cas. Li fan el primer que fan que és que una infermera et mira ràpidament a triatge, que es fa a les 19:37 h. Fins a les 22:00 hores ja no hi ha rastre de res més. Ella està a una cadira, continua amb dolors fortíssims, i al final, quan trenca aigües, que insisteixo que està en una cadira asseguda, al costat de la seva mare que és la testimoni a la causa penal que vam interposar, quan trenca aigües cau el primer nadó al terra. Llavors la porten uns infermers corrents a l’ascensor, perquè obstetrícia està a una altra planta. El primer nadó el reanimen molts minuts però no el poden salvar i mor, el segon nadó sobreviu”

L’advocat de la jove denuncia que es tracta d’un cas de mala praxis mèdica pel retràs en l’atenció a la pacient que podria haver sigut la causa de la mort del nadó. La investigació ha durat 15 mesos.

“Després de 15 mesos, diu la forense que sí que podria ser que es podria haver arribat a donar un probable retràs. Després de 15 mesos és l’únic que diu la investigació. Has de lluitar contra Goliat, això està clar”

Gómez lamenta que no hi hagi responsabilitats, perquè assegura que la seva voluntat és que situacions com aquestes no tornin a passar.

“Com a advocat no és el que jo volia, perquè al final el servei segueix igual. Al final es tracta de que això no torni a passar i això, si no hi ha una acció ràpida d’una institució, doncs no. Aquí al final només ha sigut un advocat i l’asseguradora de CatSalut. Si no ho denunciem, no s’arregla. Aquesta i tantes altres qüestions que és el que em va portar a la denúncia a Fiscalia dels temes que tinc. Però, en sí, aquest tema penalment està mort”

L’asseguradora de CatSalut, Zurich, ha pagat 99.000 euros en concepte d’indemnització a la família; 80.000 euros als pares de la jove i 19.000 euros a la germana bessona de la petita, que sí que va sobreviure i que actualment té 3 anys.

[AMPLIACIÓ 04/01/2018] Des de l’hospital Sant Jaume de Calella han declinat fer declaracions.

Pots recuperar l’entrevista íntegra a l’advocat de la jove, Esteban Gómez, aquí.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Mayte Olmo ha dit:

    Hauria-ho de contrastar mes les noticies q publiqueu.
    Aquest relat es mentida

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *