Sant Joan 23: màxima crida a la prudència

L’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de l’Alt Maresme desplegarà un total de 7 vehicles, 6 amb kit d’aigua i dos de coordinació, i més d’una vintena de voluntaris per evitar qualsevol incident tant en zones forestals com urbanes durant la revetlla de Sant Joan d’aquest vespre. El dispositiu es farà en col·laboració amb els parcs de Bombers de la zona i les policies locals de l’Alt Maresme. De fet, de l’ADF alerten que aquesta revetlla vindrà marcada per l’alt risc d’incendi, per les elevades temperatures i la situació de sequera, malgrat les pluges de les últimes setmanes. A Calella, l’alcalde Marc Buch, ha signat un BAN on es decreta el tancament del Parc Dalmau i la platja de les Roques durant la revetlla.

A les 17 h de la tarda l’Agrupació de Defensa Forestal iniciarà el seu dispositiu especial de Sant Joan. Hi treballaran fins a les 3 h de la matinada amb una vintena de voluntaris i un vehicle de coordinació i sis amb kit d’aigua per evitar qualsevol incendi de vegetació en zones urbanes, periurbanes i forestals. Aleix Duran, coordinador del dispositiu, explicava a Ona Maresme que la revetlla arriba marcada per les altes temperatures malgrat les pluges de l’últim mes.

Encarem la nit com cada Sant Joan, amb molta preocupació i potser, inclús, una mica més que altres revetlles. La gent s’ha relaxat per les pluges dels darrers dies, però tenim un sotabosc molt sec degut a les elevades temperatures dels últims mesos i el vent reescalfat d’aquesta setmana tampoc ajuda.

Tornen a fer crida a la responsabilitat i demanen extremar les precaucions per evitar possibles focs causats per un ús imprudent del material pirotècnic. Duran exposa els serveis més comuns que fan durant la revetlla de Sant Joan.

Situacions com, per exemple, que tiren petards en urbanitzacions cosa que està prohibidíssim. Gent que per fer la gracieta encén petards dins dels containers o en direcció a arbres… També vigila molt en no llençar cigarretes a terra.

Precisament l’alcalde signava ahir un Ban Municipal amb les alertes i prohibicions que hi haurà durant aquesta revetlla. El Ban recorda que està prohibida l’encesa de fogueres i el llançament de petards o qualsevol mena de pirotècnia en zones forestals i a menys d’una distància de 500 metres del seu voltant. També es prohibeix l’encesa de fogueres i el llançament de petards o qualsevol mena d’artefacte pirotècnic així com l’acampada a tot el recinte del Parc Dalmau i a la platja de Les Roques. De fet, el parc, així com els accessos a la zona de la platja de Les Roques romandrà tancat des de les 21 h del dia 23 de juny a les 8 h del dia 24 de juny.

L’alcalde Marc Buch ha fet una crida amb vídeo institucional a la prudència. Buch assegura que les altes temperatures sumades a la baixa humitat i a la sequera persistent suposen un perill extrem d’incendis forestals. És per aquest motiu que l’alcalde ha demanat al conjunt de calellencs i calellenques que gaudeixin de la jornada amb molta consciència.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *