“Subway” guanya el Premi d’Honor del Trofeu Torretes de curtmetratges

El director andalús Carlos García de Dios ha guanyat el Premi d’Honor de la 25ena edició del Trofeu Torretes de curtmetratges que convoca Foto-Film Calella pel seu treball “Subway”, una producció de 4 minuts que tracta sobre l’instant d’enamorar-se. Està ambientat en una parada de metro i està protagonitzat per Lucia Guerrero. Està dotat amb 500 euros i es lliurarà en el marc de la gala de cloenda del Festimatge, a finals d’abril.

El veredicte del Torretes de Curtmetratges s’ha donat a conèixer en les últimes hores. El jurat qualificador ha concedit el premi al millor treball de la categoria argument-ficció a Vicente Bonet per Sputnik, el millor reportatge-documental per El sueño efímero de Toni Bestard, i el millor curt d’animació a Arnau Godia per Psicolpse.

El premi per als realitzadors locals se l’ha emportat Iu Juhé per Mugling. És el nom d’un petit poble del Nepal on hi viu Biushal, un nen que ha de treballar per poder subsistir. A través dels seus pensament i del seguiment del seu dia a dia, el curt aconsegueix que comprenguem la realitat en la qual han de viure molts nens nepalesos.

Ferides de Joan Paüls ha estat reconegut com el millor curtmetratge en català. El director terrassenc aborda en aquest film el drama protagonitzat per una parella d’invidents que es veu afectada quan el noi porta notícies inesperades.

En categoria amateur, Migel Faust ha guanyat el trofeu al millor argument ficció per The death of Don Quijote, Jaime Alekos al millor reportatge-documental per The european dream: Serbia, i Gerardo de la Fuente al millor curt d’animació per Oh, l’amour!.

Premis Ales

El Trofeu Torretes de Curtmetratges ha concedit el trofeu al millor guió per al treball de Marisa Crespo i Moisés Romero titulat 9 pasos. És un thriller amb elements de terror sobre la por a la foscor des del punt de vista d’un adult i d’un nen. Només 9 passes i la por haurà acabat per sempre. Un curt nominat als darrers Premis José María Forqué.

José Corral ha guanyat el trofeu a la millor direcció per Un cuento familiar i Miquel Llorens, premi a la millor fotografia per Rosenwohl. El premi a la millor interpretació s’ha concedit al conjunt d’actors que participen al curt Parru Pi Tia.

Entre el 6 i el 28 d’abril, durant el Festimatge, es projectaran els curtmetratges guanyadors i una selecció dels treballs que s’han presentat a l’edició del 2019 en diferents espais de la ciutat, encara per concretar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *