Surt a la venda el DVD del documental “Octubre: crònica de l’1-O a Calella”

octubre2

La productora Nobody’s Film ha tret a la venda el DVD del documental “Octubre: crònica de l’1-O a Calella”, coincidint amb el segon aniversari de la seva estrena. Va ser en un acte a la Sala Mozart, al qual hi van assistir molts dels protagonistes del treball realitzat pel calellenc Ernest Vila, que és ara un document imprescindible de la memòria històrica més recent de la ciutat i del país, pel fet que recull veus i testimonis de partidaris i contraris al referèndum, d’aquí i de fora d’aquí. El procés vist en clau local i internacional, amb participacions destacades com la del president Carles Puigdemont, a qui va anar a entrevistar un equip del documental quan ja estava exiliat a Waterloo. Ara, tothom que vulgui podrà tenir-lo a casa per revisionar-lo o veure’l per primera vegada. Es pot comprar a la llibreria El Faristol per 10 euros.

Ernest Vila, director del documental, ha explicat que amb la venda del DVD esperen poder tancar la gira de presentació del documental, encara amb parades pendents per Europa; i que van haver de cancel·lar per culpa de la pandèmia.

El DVD el volíem treure després de la gira europea i de la península, però ens ha sigut impossible. El 6 d’octubre farà dos anys de l’estrena i hem pensat que era una bona data per treure’l. Molta gent de Calella ens els demana. Ni que sigui per tenir el record a casa.

El documental testimonia el que va passar l’1 d’octubre a Calella, els dies abans del referèndum, la jornada de votació amb els problemes i temors que van viure els ciutadans en una jornada històrica; i també recull imatges de les càrregues de la nit a l’exterior de l’Hotel Vila. Tot plegat acompanyat de les vivències de la gent d’aquí i l’anàlisi que se’n fa des de fora, amb actors claus del procés com el president Puigdemont.

És un documental amb Calella com a eix vertebrador, però extrapolable al que va passar en qualsevol poble de Catalunya. Parlem amb gent de la Vallalta, de Pineda de Mar, i de fora de Catalunya: periodistes de Madrid, senadors, gent del País Basc que ens parlen de com van viure ells també l’1 d’octubre del 2017.

Nobody’s Film és la productora que hi ha darrera del documental de Vila, fet també gràcies a les aportacions obtingudes durant la campanya de micromecenatge. Ara prepara un altre treball, completament diferent quant a la temàtica. Surt de la crònica social i política del moment per parlar del riure.

Teníem coses previstes que s’han quedat aturades. Per exemple, un documental que promet moltíssim i intentarem reprendre el 2021. És el documental “Riso”, un estudi sobre el riure analitzat per antropòlegs, neuròlegs o clowns, entre d’altres. N’he vist alguns com aquest, però si realment la idea tira endavant serà força revolucionari.

La vida del clown no li és del tot desconeguda a aquest realitzador calellenc, que ja va treballar amb Pallasos en Rebeldía per al projecte audiovisual SONrisas que cuentan que es va projectar al Clownia Festival del 2015.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat