Tarrés (PSC) apel·la a la responsabilitat dels partits per evitar la repetició electoral: “S’ha d’imposar el sentit comú”

L’agrupació local del PSC es reunirà aquest vespre per analitzar els resultats de les eleccions generals espanyoles celebrades ahir, i que situa als socialistes com els clars guanyadors a Calella i al conjunt de Catalunya. A la ciutat, amb el 31,75% dels vots (+ 15,71% ); al país, amb el 34,49% (+ 13,99%), que ha estat decisiu en el recompte final per al PSOE, que ha resistit l’embestida que pronosticaven les enquestes prèvies al 23J. En aquest sentit, el primer secretari dels socialistes calellencs, Pere Tarrés, considera que la ciutadania ha entès que eren unes eleccions de vot útil en defensa de ls drets socials als que hi ha contribuït el govern de progrés del president – ara en funcions – Pedro Sánchez. La victòria justa del PP deixa un escenari molt obert que podria acabar amb bloqueig i repetició electoral en els pròxims mesos. Per Tarrés, seria una mala notícia.

Declaracions del primer secretari del PSC de Calella poques hores després de conèixer-se els resultats de les eleccions generals espanyoles celebrades ahir diumenge 23 de juliol. En el cas de la ciutat, Pere Tarrés trasllada la satisfacció del partit de veure’s com a clar guanyador a les urnes.

He estat durant molts anys d’apoderat de mesa, i he patit moltes vegades en veure que el nostre era un piló petita. Ahir vaig tenir la joia de comprovar que era el més gran. Això, a la gent del partit, que hi som per ideologia i res més, ens omple de satisfacció.

Segons Tarrés, les del 23J han estat les eleccions del vot útil contra el bloc conservador del PP i l’extrema dreta de VOX, que ha patit un contundent revés, i en defensa de les conquestes individuals i socials a les que hi ha contribuït el Govern de Pedro Sánchez, del PSOE i UP. Posa de relleu la capacitat de resistència del seu candidat a la reelecció, que ha quedat en segona posició per darrera dels populars, però augmentant en nombre de vots, escons i percentatge al conjunt de l’Estat espanyol.

Donaven per mort el nostre líder a l’Estat, Pedro Sánchez, i no ha mort sinó que ha obtingut un milió de vots més i dos escons (…) Les majories absolutes s’han acabat, i ara toca que els pactes siguin oberts, com també ho és l’Espanya plural.

Amb tot, els resultats d’ahir – PP, amb 136 escons, i PSOE, amb 122 escons – deixen un escenari obert quant a la governabilitat a l’Estat espanyol perquè les aliances “naturals” amb l’extrema dreta de VOX i amb SUMAR, respectivament, no són suficients.

El líder dels socialistes calellencs apel·la al sentit de responsabilitat dels partits nacionalistes i minoritaris per garantir la investidura i la formació de Govern, amb Pedro Sánchez al capdavant, posant la capacitat de diàleg i acords que ha mostrat – segons diu – en aquesta última legislatura. La repetició electoral seria una molt mala notícia, segons Tarrés.

Espero que no, que el sentit comú sigui l’imperant entre les forces polítiques perquè o hi ha Sánchez o hi ha “lo altre”. Crec que el bé comú hauria d’estar per damunt de les opcions polítiques, almenys entre els demòcrates.

L’agrupació local del PSC que té previst reunir-se avui per analitzar els resultats obtinguts a Calella i arreu de Catalunya i de l’Estat espanyol. És el tercer cop que el partit guanya unes generals a la ciutat, després dels comicis del 2004 i del 2008.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Anna ha dit:

    Els Socialistes sempre vénen a vendren’s uiii què bé el papus sinó no fem el Sánchez president,no senyos del psoe de Catalunya per molts Catalans sou el mateix ,tanto monta,monta tanto,que el PP,però Molt dissimuladament, Mai més votaré un partir espanyol(PSOE/PSC),PP,PODEMOS,SUMAR,EN COMÚ PODEM,VOX etccccc)Ni TAMPOC ERC que ens ha estat enganyant després de 2017 (bé a casa ja fa temps que no ms en varem a Donar).A Catalunyas’ha de votar per Catalunya independent).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *