Tercera edició del programa Dones pel Futur a Calella

L’Associació de Dones Directives i Empresàries inicia aquest mes de gener a Calella la tercera edició del programa Dones pel Futur, que promou l’emprenedoria femenina. Pia Gras, la vocal de l’entitat, ha passat aquest matí pel programa La Ciutat per explicar en què consisteix el programa i a qui s’adreça.

Dones pel Futur és el programa que, amb el suport de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Calella, ajuda a les dones que arrencar un projecte empresarial que els permeti millorar la seva situació laboral o, simplement, tornar-se a incorporar al mercat de treball. Està pensat com una xarxa d’ajuda mútua en què les dones traslladin el seu coneixement i experiència a les que s’incorporen de nou. Ho ha explicat Pia Gras, vocal de l’Associació de Dones Directives i Empresàries.

A partir del gener, a Calella i a Mataró, s’inicia el programa Dones pel Futur i que totes les dones que estiguin en situacions laborals complicades i volen emprendre, els donem suport. Ja hi ha dones empresàries que ajuden les altres.

A Calella ja hi ha casos de nous projectes empresarials gràcies al programa. Com per exemple un servei de menjars a domicili, tal i com es va exposar en un dels actes de l’última commemoració del 8 de març.

L’Associació de Dones Directives i Empresàries ofereix una línia de microcrèdits. I és que les usuàries difícilment tenen accés als productes bancaris tradicionals, ja que moltes viuen en situació de vulnerabilitat. És per això que, segons ha relatat Pia Gras, bona part del treball que es fa dins el grup de suport mutu va en la línia d’empoderar-les i fer créixer la seva pròpia autoestima.

A vegades venen dones que no saben què fer amb la seva vida, i llavors anem perfilant la idea de negoci amb la fase prèvia d’empoderament: què m’agrada, què vull fer amb la meva vida… necessitem molta energia per tirar endavant una empresa.

Gras exposa que si es parla del perfil d’usuàries, el majoritarino ve determinat per procedències sinó que ho és per l’edat. Són dones que tenen més de 40 anys i que afronten un retorn complicat al mercat laboral.

Entre els 40 i els 60 anys, amb situacions molt complicades. Als 50 anys, un home es pot incorporar a una empresa, per a una dona això és més difícil. Veus dones de 50 anys que tenen situacions complicades: hi ha divorcis o separacions…

El programa Dones pel Futur es realitza a les instal·lacions municipals de la Fàbrica Llobet-Guri.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *