Tot a punt per a l’enterrament de la sardina

És Dimecres de Cendra i això vol dir que s’acaba la setmana de festa i disbauxa. La tradició mana que s’acabi amb el Carnestoltes a la foguera i es doni pas a la Quaresma, un període d’austeritat previ a la Setmana Santa. Un temps considerat per l’església cristiana per millorar personalment i d’abstinència de tot allò que no ajuda a créixer com a persona i com a cristià. I com cada Dimecres de Cendra avui també toca enterrar a la sardina. La cita començarà amb la concentració de les vídues a la plaça Catalunya (18h), que és el punt on arrencarà la cercavila de plors desconsolats que les portarà fins a la plaça de l’Església.

Els Udols de Foc són com sempre els encarregats d’organitzar el tradicional enterrament de la Sardina de Dimecres de Cendra, on s’enterrarà a la reina i al rei Carnestoltes. La jornada començarà a dos quarts de sis des de la plaça Catalunya amb la cercavila de les vídues desconsolades, que passarà pels carrers Cervantes i Església fins a arribar a la plaça de l’Església. Pilar Riera, membre dels Udols de Foc anima a tots als calellencs a vestir-se de vídua negra i és que disfressar-se tindrà premi.

Fem primer una concentració prèvia perquè la gent pugui anar arribant cap a les 18-18.15 h i un cop som tots, iniciem la rua sobre dos quarts de set. La cercavila la fem acompanyats de les vídues i del grup de timbalers de la colla. Com cada any animen a tots els calellencs a venir disfressats perquè en finalitzar la lectura del testament donarem els premis.

Un cop finalitzi la cercavila amb el seguici de les vídues es farà la lectura del testament a càrrec del notari que enguany serà el capgròs Descarat de la colla dels Udols de Foc. Malgrat que Riera prefereix no avançar de què tractarà el discurs sí que assegura que tornarà a venir marcat per l’actualitat calellenca i internacional en clau de sàtira.

Es farà la llegida del testament del senyor notari i després cremarem les despulles d’en carnestoltes i la sardineta. Enguany el testament anirà a càrrec d’en Descarat i com sempre serà en clau d’actualitat calellenca i general amb to de crítica.

Un cop finalitzada la lectura del testament i fet el repartiment de premis, els organitzadors serviran xocolata i moscatell.

A més, del tradicional enterrament de la Sardina dels Udols de Foc, avui a les 20 h a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, es farà l’acte d’imposició de les cendres i a partir d’aquest divendres i a dos quarts de vuit del vespre, tindrà lloc la pregària del Viacrucis dins el temple sagrat, tot resseguint les 14 estacions de Passió. En paral·lel i des de la Parròquia de Calella, per aquesta Quaresma, també s’han programat tres conferències quaresmals, els dilluns 6, 13 i 20 de març que es faran al Centre Cívic de Santa Susanna. Per a més informació podeu consultar el web parroquiadecalella.cat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.