Txell Botey i Xavi Idàñez (Teatre al detall) estrenen l’obra infantil “La nena dels pardals”

La companyia Teatre al detall de la calellenca Txell Botey i Xavi Idàñez presenta nou espectacle. Acaba d’estrenar “La nena dels pardals” al Sant Andreu Teatre de Barcelona, on s’hi estarà els pròxims dos caps de setmana -dissabte i doble funció el diumenge-. És una adaptació del conte amb el títol homònim de Sara Pennypacker, dirigida al públic infantil però que busca la reflexió a diferents nivells sobre el cicle natural de la vida, l’estima als altres i el fet de rebel·lar-se contra les injustícies.

Després de l’èxit de L’Endrapasomnis, premi de la crítica al millor espectacle infantil del 2016, la companyia Teatre al detall torna als escenaris amb una obra poètica protagonitzada per una petita heroïna que es rebel·la contra una decisió que entén injusta. L’argument es basa en un conte que Txell Botey va descobrir per casualitat en una de les moltes visites que fa a la Biblioteca Municipal acompanyant a les seves filles. La companyia buscava un nou espectacle i la història els va semblar rodona.

A més de missatge té una base històrica que, segons ha dit Botey en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV, encara li dona més calat. “Explica una història senzilla amb uns fets reals al darrera: el gran dictador és Mao, qui va dictar l’ordre d’extermini de tots els pardals de la Xina, la qual cosa va tenir conseqüències tremebundes. Els insectes van créixer provocant plagues enormes que van devastar les collites, portant tres anys de fam i la mort d’entre 40 i 50 milions de morts”, ha explicat.

Teatre al detall torna als escenaris amb un espectacle infantil, per a nens i nenes a partir de 5 anys, però que recomanen veure i pensar després en família. Permet diferents nivells d’interpretació i reflexió, fins i tot en els adults, que diu Botey, van sortir colpits per la història en el primer cap de setmana de representacions. “Un pare em va dir a la sortida: ‘Quantes preguntes em farà el meu fill, que ja m’he n’ha fet durant l’obra’; és perfecte que una obra fomenti el diàleg sobre això”, afirma Botey, qui recalca que l’argument posa de relleu la necessitat d’escoltar als nens i a les nenes perquè “tenen el cap net i parlen des del cor”.

Txell Botey i Xavi Idàñez es tornen a rodejar per aquesta nova producció teatral de l’equip artístic i tècnic de L’Endrapasomnis. Aposten novament per posar música en directe i han confiat amb La Tresca i la Verdesca per acompanyar-los en el procés creatiu de les músiques de La nena dels pardals.

Després dels tres caps de setmana de representacions al SAT de Barcelona, Teatre al Detall ja té tancada la participació a la pròxima edició del FIET de Mallorca. Esperen poder girar la història de la petita Ming-Li per molts teatres i també fer parada a Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *